Podeli
Foto:Privatna arhiva

Veoma brzo nakon izbijanja pandemije koronavirusa, zaštitna maska je među zaljubljenicima u modu postala aksesoar, pa čak i statusni simbol. Tako sada imamo maske od najluksuznijih modnih brednova, ali imamo i kreativne (a ponekad i duhovite) poduhvate izumitelja poput Australijanke Lulu Gerati, koja je upravo predstavila vagina-masku.

Vagina-maska je, kako joj i ime kaže, maska za lice sa motivom vagine. Lulu, koja inače radi u socijalnoj službi, ali slobodno vreme provodi baveći se pletenjem, već dugo pravi razne stvari sa motivima ženskih, a ponekad i muških polnih organa. Iako je među fanovima poznata po tome što uglavnom proizvodi grejače za čajnike u obliku vulve, ponekad ume da napravi i neku kapu.

A u doba pandemije koronavirusa, rešila je da motiv koji je već dugo inspiriše iskoristi i za nešto korisno i zabavno, pa da napravi masku koja je, naravno, vrlo brzo postala jako popularna na mrežama.

Foto:Privatna arhiva

Ona naglašava da ove maske nisu medicinske, jer ne pružaju adekvatnu zaštitu, ali zato pomažu da se održi dobar humor i lepo raspoloženje u ovim mračnim vremenima.

“Ne želim da umanjim ozbiljnost sistuacije u kojoj se nalazimo, ali mislim da nam je svima potrebno malo smeha”, poručuje Lulu.

Pročitaj još:

Kako kaže, motiv vulve je počela da koristi, između ostalog, i da bi pokrenula diskusiju o važnim stvarima i skinula stigmu sa nečega što je potpuno prirodno.

“Volela bih da navedem ljude da razmišljaju o tome zašto nam je toliko neprijatno da pričamo o nečemu što je toliko prirodno”, poručuje ona,

Budući da je u pitanju potpuno nov projekat, za sad se ne zna da li će ih prodavati i koliko će ovakve maske koštati, ali možemo da zamislimo da će biti trend samo za one najhrabrije.