Svi smo mi Angela Merkel: Hit video liderke bez maske

Podeli:
Angela Merkel
Foto: KAY NIETFELD / AFP / Profimedia

Kasnite na posao, na brzinu tražite novčanik da ubacite u torbu, tražite ključeve, brzo se obuvate, konačno izlazite i pred zgradom shvatite: zaboravili ste masku. Verujemo da se svima ovo dešavalo, a Angela Merkel to ima zabeleženo kamerom.

Maske su postale deo naših života, toliko su prisutne da vam je sada postalo čudno da nekoga vidimo bez ovog detalja na licu. Ipak, nije nam bilo lako da se naviknemo da su maske stvar bez koje jednostavno ne možemo da izađemo iz kuće.

A da se zaboravljanje maske dogodi i najorganizovanijim ljudima, potvrđuje snimak iz nemačkog parlamenta na kojem je glavna zvezda naravno kancelarka Angela Merkel.

Vidimo kako ona prilazi svom mestu, zadovoljno seda, očigledno preokupirana svojim mislima, a onda se na njenom licu pojavljuje izraz čistog užasa – zaboravila je masku!

Njena reakcija je mnoge nasmejala – većina nas zaista može da se poistoveti sa nemačkom političarkom u ovoj situaciji.

Za razliku od našeg predsednika, koji se retko kada pojavljuje sa maskom, Merkel očigledno ima razvijen osećaj odgovornosti prema drugima, što je jasno po njenoj hitroj reakciji.

Pročitajte još:

Inače, ova uvažena političarka dočekala je pandemiju na samom kraju svoje karijere, kada je već objavila da se povlači iz politike. Uprkos tome, mnogi hvale Nemačku zbog načina na koji su odgovorili na širenje kovida 19. Takođe je pokazala za političare retku opreznost u donošenju odluka vezanih za pandemiju.

Recimo, mnogi su delili njen odgovor na pitanja o merama za onlajn nastavu u Nemačkoj.

„Ne znam, to nije oblast u kojoj sam stručna i ne želim da se mešam“, rekla je Merkel, a mnogi su pozdravili njenu skromnost.

Nemačka je u četvrtak produžila mere karantina do 7. marta, u pokušaju da spreči treći talas infekcije u zemlji, koji preti zbog mutiranih sojeva koronavirusa.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Komentari

Vaš komentar