Srbija u karantinu: Parodija naše tragikomične stvarnosti

Lifestyle 27. apr. 202011:11 > 11:1611 komentara
Podeli:
Foto:Screenshot/Youtube/Live Event

"Pustoš. Miljama unaokolo nema daška života. Na praznim ulicama dopire samo zvuk raspalog fiat seićenta koji prevozi indeks sendvič i ponfrit za one koji su najgladniji..." Tim rečima i prizorima praznog centra Beograda započinje parodija "Nacionalna geografija: Srbija u karantinu", koju potpisuje Miloš Milaković iz Dnevnjaka.

U duhu priloga Nacionalne geografije o ponašanju životinja, narator se priseća kako su do pre par meseci tim ulicama tekle „reke ljudi koji su se bezbrižno i veselo šepurili tokom sezone parenja i prepuštali se primarnim instinktima kao što je pipanje hleba u supermarketima“, da bi onda ponudio apokaliptičnu scenu virusa koji napada Srbiju, ostavljajući za sobom prazne rafove i ljude koji „gaze jedni preko drugih“ ne bi li napunili svoja skloništa.

„Pogledajte ovaj primerak mužjaka od 20-ak godina kako snažnim gornjim ekstremitetima udara pretka, a zatim vuče hranu koju će s partnerkom i mladuncima jesti nedeljama“, prikazano je uz zvuk borbe životinja.

Pročitajte još:

Reportaža se nastavlja u istom maniru, sprdanja na račun panike koja je zavladala među Srbima, situacije s najstarijim građanima od kojih čak i psi imaju više prava, dok izolovani (na Sajmu) „počinju da gube razum“.

„Oni najslaboumniji su izgleda već izgubili moć govora i udaraju dlanovima o dlanove u tačno određeno vreme kako bi komunicirali.“

Svoj „nastup“ u sklopu priloga dobili su i neke poznate ličnosti – Željko Joksimović na harmonici, Dragan Marković Palma sa svojom demonstracijom borilačkih veština, Željko Mitrović u akciji ozoniranja krvi…  Pogledajte ceo prilog i nasmešite se – ili zaplačite.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar