Podeli
Foto: HBO / Planet / Profimedia

Žene treba međusobno da se podržavaju - jer često dele ista, neprijatna ili diskriminatorna iskustva tokom svih faza svog života. Ipak, prečesto smo brzi u našim osudama, iako ne znamo kako bismo se sami ponašali u nekoj prilici. Ovo su samo neki od primera situacija u kojim ne treba da oduđujemo žene.

Nikad ne znaš šta će život da donese i da li ćeš baš ti biti osoba koja će se naći u situaciji zbog koje prevrćete očima. Žena je ženi vuk – to je često slučaj, a nikada nam nije bila potrebnija međusobna podrška.

Pročitajte još:

Razmislite o svim situacijama u kojima ste nekome zamerali način na koji se ponaša – da li ste sigurni da biste baš vi postupili ispravnije? U “muškom svetu” žene moraju da budu oslonac jedna drugoj, jer dele iskustva i osećanja koja ih povezuju.

Zadovoljna” navodi neke od životnih situacija u kojima ne treba osuđivati ženu.

Raskid

Ubeđeni ste da je kranje vreme da vaša drugarica ostavi partera, pa vam nije vam jasno zašto to nije učinila. A onda ste se i sami našli u sličnoj situaciji i shvatili kako niti jedna veza nije crna ili bela, već ima više od 50 nijansi sive.

Preterivanje s hranom

Gladna sam, nesrećna sam, umorna sam, u PMS-u sam… Postoji bezbroj razloga za slatki zalogajčić koji u određenom trenutku neverovatno prija i tako treba i ostati. Žene bi trebalo da jedu kad god im se jede, bez predrasuda.

Foto: Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia
Vrištanje dece usred prodavnice/kafića

Koliko god dete bilo mirno ili dobro, gotovo se svakom roditelju dogodilo dusred prodavnice, parka ili nekog drugog ljudima pretrpanog mesta odluči da pokaže svoje glasovne sposobnosti. Osude su poslednje što majkama u tom trenutku treba.

Pročitajte još:

Opsednutost organizacijom venčanja

Venčanje je za većinu žena poseban dan oko kojeg se vredi potruditi. Preterivanje s odabirom prostora, cveća, muzike ili pak panika oko kroja venčanice ili dekora stolova za ovaj dan u životu bi trebalo biti dozvoljeno, bez predrasuda, posebno ne onih od strane drugarica.

Razgovaranje sa detetom na poslu

“Koleginica koja bi se 10 puta dnevno tokom radnog vremena čula s detetom koje je zbog bolesti ostalo kod kuće, pa bi svako malo odjurila s posl,a strašno mi je išla na živce. A onda sam i sama postala majka i shvatila u čemu je stvar”, je ispovest jedne žene koju prenosi “Zadovoljna”. Ona je požalila zbog teških reči koje je izgovorila iza leđa drugoj ženi.

Foto: Shutterstock
Zaboravila je da vam se javi

Neodgovoreni poziv, poruka koja još uvek čeka ili dogovor koji je otkazan u zadnji čas… Sve su to situacije koje vam je uradila drugarica, a koje su u vama izazvale bes i osude. Svakome od nas može se dogoditi da ne stignemo da obavimo sve što smo naumili, posebno ako imamo porodicu, decu ili pak ludi raspored na poslu koji treba uskladiti s ostalim obavezama.

Prebrzo se udala 

Zbog ljubavi, koja često bude nepredvidiva, smo spremni da učinimo svašta. Nemojte osuđivati prijateljicu jer se više ne odvaja od njega ili zbog njenih naglih i nepredvidivih planova za budućnost. Ovaj je osećaj poseban i svako treba da ga doživi na svoj način jer smo i sami bili u sličnoj situaciji, a ako nismo, možda ćemo biti.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar