Podeli:
Fosse/Verdon
Serija "Fosse/Verdon"; Foto: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

Koliko god nam teško padalo zatvaranje u kuće u trenutku kad napolju sve počinje da cveta, važno je da i u tome nađemo neki dobar ugao. Vreme izolacije i poluizolacije iskoristite da pogledate odlične serije koje su vam promakle poslednjih meseci.

Fosse/Verdon

Autori i glumci serije “Fosse/Verdon” oživljavaju sve najbolje što je u zlatnoj eri Holivud mogao da ponudi publici. Životna priča o ljubavi, prevari, genijalnosti Boba Fosija i Gven Verdon, ikona Brodveja. Režiser čuvenih filmova “Kabare” i “Sav taj džez” i najveća brodvejska plesačica svih vremena su imali kompleksan odnos pun turbulencija, ali i nesvakidašnju ljubavnu priču. Samo Bob može da napravi revolucionarni mjuzikl koji će omogućiti Gven da se iskaže u punoj veličini. Samo Gven može da shvati jedinstvenu viziju u Bobovoj glavi. Zajedno će izmeniti lice američke zabave – ali platiće visoku cenu za to. Mišel Vilijams je za ovu seriju osvojila Zlatni globus.

Pročitaj i:

Bonus Family

Švedska serija o peripetijama koje nastaju posle razvoda i ulaska u nov brak je košnica s gomilom dece i komplikovanih ali i smešnih odnosa. Odličan materijal za bindžovanje kad sve što želite jeste da odmorite mozak od teških tema. U brojevima to zvuči ovako – dva razvoda, četvoro odraslih, troje dece i nove bebe na putu.

Zero Zero Zero

Italijanska serija rađena po knjizi Roberta Savijana, pisca koji zbog pretnji smrću posle razotkrivanja mafije u delu “Gomora”, živi u ilegali, uz policijsku pratnju već 14 godina. Posle fenomenalne ekranizacije “Gomore” u kojoj je Savijano bio jedan od scenarista, stiže nova beskrupulozna, surova i sirova saga o kriminalu. “Nula nula nula” razotkriva mračne misterije sveta trgovine kokainom, od njegove proizvodnje do finalne isporuke na mestima gde se konzumira. Detaljan put kroz složeni sistem ispunjen nasiljem vodi od džungle do nebodera, od Meksika do Pariza, preko ekvatorijalne Afrike, Magreba, Kalabrije. U ovom nemilosrdnom ratu za uticaj, od sitnih lokalnih dilera do šefa najmoćnije kriminalne organizacije, svi učesnici moraju da se bore i izlažu svoje živote opasnosti. Ono što serije po delima Savijana čini drugačijim je potpuno odsustvo romantizovanja likova, odnosa i situacija čime se dobija autentično i realistično štivo o mafiji.

High Fidelity

U februaru je počela serija snimljena po istoimenoj knjizi Nika Hornbija. Glavni junak iz knjige je u seriji postao junakinja i igra je Zoi Kravic. Priča o vlasnici prodavnice ploča u Bruklinu oko koje migolje izgubljeni, zanimljivi ljudi za koje navijaš ili ih ne podnosiš, uz gomilu dobre muzike, dejting eskapade iz Njujorka koje su primenjive na sve nas, površne emocije i traženje izlaza u smehu – sve to je “High Fidelity”. Zoi pleni u svakom kadru, čak i kada ruši četvrti zid. Ovo je definitivno uloga koja će je lansirati visoko.

Ubice mog oca 4

Nova sezona domaće krimi serije “Ubice mog oca” počela je sa emitovanjem 2. marta na kanalu Nova S. Gledaoci su imali priliku da pogledaju prvu i drugu epizodu i na našem sajtu, a od petka uveče 13. marta online će biti i treća epizoda. U četvrtoj sezoni pratimo rešavanje slučaja silovanja, ratove klanova i razrešava se enigma oko ubica Mileta Jakovljevića i Milice Despotović.

Breeders

Nova komedija “Roditelji” istražuje paradoks s kojim se svaki roditelj suočava, ali nikad ne želi da prizna: dobrovoljno biste dali život za svoju decu, ali vrlo često želite i da nestanu. Martin Friman glumi Pola, brižnog oca koji otkriva da nije baš onakav čovek kakvim je sebe smatrao. Njegova partnerka na ovom strmom usponu je Ali (Dejzi Hagard) koja vodi muzički studio, zasmejava Pola i ima sposobnost da čita deci priču dok spava. U ovoj iskrenoj i beskompromisnoj komediji, Pol i Ali usklađuju svoje karijere, ostarele roditelje, hipoteku, obrte u vezi i neprijatna iznenađenja koja donosi odgajanje njihovo dvoje dece, Luka i Ejve.

Mentalista

Priča o istražitelju koji za rešavanje najsloženijih zločina koristi sofisticirane umne metode emituje se na kanalu Nova S. Glavni lik je Patrik Džejn (Sajmon Bejker) koji u rešavanju zločina koristi visoko razvijene veštine zaključivanja i umne manipulacije. Kritičari su seriju nazvali modernom verzijom Šerloka Holmsa.

The Stranger

Britanska serija ulazi u život Adama Prajsa, srećnog supruga i oca dvoje dece, čija svakodnevica poprima dimenzije agonije kada mu prilazi potpuno nepoznata žena i saopštava mu tajnu o njegovoj supruzi. To pokreće lavinu nesrećnih događaja. Samo nekoliko sati pošto je premijerno prikazana, tviteraši su masovno pisali da je jedna od najboljih serija u Netflix produkciji.

High Maintenance

Bračni par Katja Bličfeld i Ben Sinkler stoje iza scenarija serije “High Maintenance” (Na visini zadatka). Priča o bruklinskom dileru trave koji isporučuje pošiljke svojim klijentima koji imaju najširi spektar neuroza. Dok dostavlja “robu”, on na kratko stiče uvid u njihove rutine i omogućava gledaocu da istraži intrigantne, živopisne pojedince u svim sferama života. Trenutno je aktuelna četvrta sezona serije.

Outlander

Kada misliš da stvarno više nemaš šta da gledaš, a pritom moraš da sediš kod kuće dve nedelje, nije loše da otkriješ 100 sezona i 1.000 epizoda serije o putovanju kroz vreme. Šalimo se, nije baš toliko, u toku je peta sezona na Netflixu. Serija “Outlander” počinje krajem Drugog svetskog rata u kom je glavna junakinja Kler Randal bila medicinska sestra. Tokom svih tih užasa ona se udaljila od svog muža Frenka Randala, koji predloži da otputuju u Invernes u Škotskoj ne bi li se tamo ponovo zbližili, a usput saznali i nešto više o njegovim precima. Posle večernjeg posmatranja rituala druida, Kler u potrazi za lekovitim biljem ujutru dolazi na istu lokaciju, pada u nesvest i budi se 200 godina ranije – u 1743. Pošto ne može da se vrati u sadašnjost, ona započinje nov život i pokušava da promeni istoriju.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram