Rat ugostiteljskih objekata u Knezu zbog mera Kriznog štaba

Lifestyle 27. feb. 202116:28 > 16:3414 komentara
Podeli:
Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

S obzirom na nove mere Kriznog štaba, koje nalažu da svi ugostiteljski objekti i tržni centri budu zatvoreni do 14 časova tokom vikenda, Beograđani su pojurili na ulice kako bi u nekoj bašti kafića popili svoju subotnju kafu. To da li će u kafiću zaista sedeti samo do 14 časova, ili ipak i duže, zavisi od kafića koji su odabrali.

PROČITAJTE JOŠ

Da, dobro ste pročitali. Baš kao i svakog drugog dana u Srbiji, ni danas zakon nije isti za sve.

Činjenica da su neki „jednakiji“ od drugih i da je pojedincima dozvoljeno da prekorače mere bila je najuočljivija u Knez Mihailovoj, i to samo petnaestak minuta po isteku radnog vremena – znači, posle 14 časova.

Dok su pojedini menadžeri lokala i konobari već u pola dva krenuli da ispostavljaju račune i mole goste da napuste bašte lokala, neki drugi ugostiteljski objekti koji su preko puta, najopuštenije su i dalje služili kafu i piće u 14 časova, a gosti koji su u baštama tih lokala sedeli, zamolili su reportere Nova.rs portala da ih ne snimaju. O izjavama nije bilo ni reči.

Menadžer jednog od lokala zamolio nas je da se udaljimo jer, kako je rekao, nismo pitali za dozvolu i nemamo odobrenje da snimamo.

Bilo je i odgovornih i savesnih pojedinaca koji u tim trenucima zaista jesu napuštali bašte kafića, ali ne može se reći da je to bilo većinsko stanje u lokalima poput tog.

Tada nas je na ulici jedan „ljubazni“ gospodin upitao i koliko nas Đilas plaća, pa nas je kroz bradu i sa pogledom u stranu i opsovao.

Bojan Ivanović, menadžer jednog od lokala koji je zamolio svoje goste da napuste objekat i zatvorio kafić na vreme, rekao nam je da je razočaran zbog selektivnog poštovanja mera.

Dodao je još i da ne razume svrhu novih mera koje je doneo Krizni štab.

„Zatvaramo u 14h zbog novih mera Kriznog štaba. Ne možemo da radimo ni dostavu, to naravno utiče na nas. Videćemo do kada ćemo moći da izdržimo. Ne slažem se s merama, ne vidim razliku između radnih dana i vikenda i dobro znamo šta se dešavalo na skijalištima. Ne znam zašto mi, pojedini ugostitelji grada Beograda, ispaštamo zbog toga.“

Komentari

Vaš komentar