Podeli
Institut za javno zdravlje Crne Gore Foto:printscreen youtube/Milenko Jelić/RTCG Portal

U mračno doba pandemije svima nam fali malo dobrog humora - to očigledno razumeju osobe koje rade u Institutu za javno zdravlje Crne Gore. Njihovi odgovori na pitanja građana na Tviteru često postanu viralni, jer su uvek jako duhoviti.

Zaposleni u Institutu za javno zdravlje Crne Gore, osim što objavljuju poslednje podatke o broju zaraženih od kovida 19, takođe se ne libe da građanima odgovore na zlonamerne komentare ili neobična pitanja.

Nedavno im je jedan pratilac napisao da ga baš “zasvrbe regija prepona” za stanje u državi, na šta su oni imali legendaran odgovor.

Burn.

Posted by Quantum of Science-Društvo za promociju prirodnih nauka "Nauka i svijet" on Субота, 17. октобар 2020.

Pročitajte još:

Ovo nije prvi put da se sa Instituta za javno zdravlje Crne Gore oglašavaju sa vrcavim odgovorima na dileme građana. Međutim, iako se sa svojim pratiocima često šale, radnici Instututa su, sudeći po društvenim mrežama, uvek tu da građanima pojasne kako treba da se ponašaju, ili da im navedu poslednje podatke u vezi sa aktuelnom situacijom i propisanim merama.

Za razliku od srpskog Kriznog štaba, koji je svojim zbunjujućim preporukama često dovodio do još veće konfuzije i inata ljudi, čini se da crnogorski zdravstveni zvaničnici daleko odgovornije obavljaju svoj posao. Pre svega, deluje kao da shvataju šta je od presudne važnosti kada nastupe haotična vremena sa velikim nepoznanicama: precizna, jasna, naučno zasnovana informacija.

Na njihovom Tviter profilu možete da primetite na koji način odgovaraju građanima koji imaju “ozbiljna” pitanja o zdravlju i epidemiološkoj situaciji, ali smo mi ipak izdvojili one šaljive, da malo razvedrimo tmurno doba.

Kada je jedna korisnica pokušala da pogodi šta je osoba koja vodi profil Instituta u horoskopu, brzo su joj razjasnili dilemu.

Dobili su i pitanje koliko kila mandarina je zdravo da se unese u organzam – odgovorili su sa velikom preciznošću.

A naveli su i urnebesnu ideju kako Crnogorcima objasniti šta znači dve metra držanja bezbedne distance.

Izdvojio se i jako lep  odgovor na pitanje građanke zašto se ne otvore čitaonice.

A podsetili su nas i zašto je šećer štetan – na duhovit način:

Važno je napomenuti da pored ovih duhovitih odgovora, radnici Instituta rado građanima pružaju informacije o svim nedoumicima u vezi sa koronavirusom, bilo da su to pitanja koliko dugo je neko zarazan ili pitanja u vezi sa testiranjem i stanjem u određenoj opštini. Može se reći da su sjajan primer odlične komunikacije sa građanjima, u doba kada su ispravne informacije koje dolaze od nadležnih autoriteta često presudne – jer internetom kruži gomila lažnih vesti o gotovo svakom aspektu pandemije.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar