„Probudi se“: Kolinda je sad „kul“, a podržavala silovatelja

Lifestyle 20. jun. 202008:35 > 11:02
Podeli:

Šta je dobro u karantinu videla Lepa Brena, kako je dramska umetnica Jelena Veljača ustala protiv seksualnog zlostavljanja i zašto se bivša predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović slikala pokazujući srednji prst? To su neke od tema kojih su se u "Probudi se" prelistavanju dotakli Milan Vukelić, izvršni urednik kulture, zabave i lajfstajla na Nova.rs, i Boris Popadić, novinar magazina Story.

Lepa Brena i Kolinda Grabar Kitarović – dve žene koje pune stranice magazina kao što je Story, kao i rubrike informativnih portala poput Nova.rs

Lepa Brena našla se na naslovnici Story-ja, a novinar tog magazina Boris Popadić složio se sa voditeljem „Probudi se“ Danilom Mašojevićem da je njen poznati lik na koricama časopisa -„sigurica“ i kada je reč o privlačenju čitalaca.

Boris Popadić / Photo: Printscreen TV NovaS

 

Popović je dodao da je intervju, koji je Lepa Brena za Story dala iz Monaka, gde boravi, opremljen ekskluzivnim fotografijama iz karantina – vile u Monaku, koje je odabrala i poslala redakciji.

Sa druge strane, izjava dvojice hrvatskih političara, Miroslava Škore i Nina Raspudića, da ženama koje su silovane treba zabraniti abortus, naišla je na oštre osude žena sa hrvatske javne scene, a njima se pridružila i bivša predsednica Kolinda Grabar Kitarović, koja im je uputila i poruku, a to je – podignuti srednji prst.

Milan Vukelić, izvršni urednik za kulturu, zabavu i lifestyle na našem portalu, skreće pažnju da je gest bivše predsednice pokupio simpatije u toj zemlji, ali i širom sveta.

On, međutim, upozorava da cela priča nije tako jednostavna.

„Kolinda Grabar Kitarović je sad ispala ‘kul lik’,  ali je, kao što podsećaju naše kolege iz te zemlje, dok je bila predsednica donela niz odluka koje nisu išle u korist žena, pa je čak i podržavala lokalnog kabadahiju koji je bio optužen za silovanje.

Ali eto, svi svetski mediji prenose njenu reakciju na jednu groznu izjavu o ženama hrvatskog političara sa krajnje desnice“, opisuje Vukelić kako je lako izgubiti iz vida širu sliku.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar