Podeli
Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Ispred Skupštine Srbije danas se održala nesvakidašnja svadba - jedini gosti bili su sami mladenci. Nekoliko stotina firmi za organizaciju venčanja i kongresnih događaja ovim performansom je skrenulo pažnju na teškoće u poslovanju koje im je donela pandemija koronavirusa. Kako trpe velike gubitke, apelovali su na državu da im pruži pomoć.

Pomalo sablasna scena danas se odigrala ispred Skupštine Srbije – svečano dekorisani svadbeni stolovi postavljeni su na plato, ali za njima niko nije sedeo. Odjednom su iz limuzine izašli mladenci, koji su bili jedini gosti na svojoj svadbi.

Pročitajte još:

Ovaj performans je organizovan s ciljem da ukaže na velike probleme sa kojima se susreću organizatori svadbi i drugih događaja, koji su pretrpeli najjači udar zbog pandemije koronavirusa, jer od marta uopšte nemaju posla.

Grana privrede koja se bavi ovim poslom vredi više od pola milijarde evra, kako je ukazalo njihovo udruženje. Takođe donose dosta novca Srbiji iz inostranstva, jer organizuju dosta proslava u dijaspori. Uprkos svemu tome, nisu dobili nikakvu pomoć države.

Šta su tačno njihovi problemi a šta zahtevi i kako je izgledala svadba bez gostiju pogledajte u našem video prilogu:

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar