Trudnica spasla muža kog je napala ajkula

Lifestyle 25. sep. 202023:11 > 00:25
Podeli:
Foto: Facebook/Margot Dukes Eddy

Neverovatna priča o herojstvu jedne žene oduzima dah - trudnica je hrabro skočila u vodu da odbrani muža od ajkule.

Kada je ogromna ajkula napala njenog muža, trudnica Margo Djuks Edi (29) nije oklevala – skočila je u vodu.

Morska neman ugrizla je njenog supruga Endrua Čarlsa Edija (30) za rame, dok su se kupali na jednom od ostrva arhipelaga Florida Kejs.

Pročitajte još:

Kancelarija šerifa okruga Monro saopštila je da je Endrua napala ajkula dok je ronio na koralnom reljefu Sombrero Kej Lajt tokom proteklog vikenda.

„Djuks je ugledala ajkulina peraja, a zatim i vodu koja se napunula krvlju. Bez oklevanja, onda je zaronila u vodu i izvukla Endrua nazad u čamac, na bezbedno. Porodica je zatim pozvala hitnu pomoć“, saopštio je zamenik šerifa Kristofer Aguano.

Endru je zaronio u vodu u pola 11 ujutru, noseći naočare za ronjenje i peraja. Nakon što ga je supruga spasila, odvezli su ga na Sombrero plažu gde je sačekao lekarsku pomoć. Nakon toga su ga helikopterom odvezli u bolnicu, gde je utvrđeno da ima ozbiljnu povredu ramena.

Pročitajte još:

Svedoci događaja tvrde da je nesrećnog čoveka napala bik-ajkula, koja može biti dugačka i do tri metra. Ima testeraste zube, a neretko napada čoveka, pa i čamce.

Endru i Margo bili su na privatnom čamcu kojim su otišli na ronjenje.

Šerif Rik Remzi pohvalio je brze akcije lekara koji su prvi stigli na lice mesta.

„Ovo je bila vrlo retka medicinska kriza za Florida Kejs, ali svi su se odlično sarađivali – uključujući svedoke na brodu do hitnih službi – kako bi osigurali da ova žrtva dobije spasonosnu pomoc“, izjavio je.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Komentari

Vaš komentar