Meteorolog otkrio kakvo nas vreme čeka za 1. maj

Lifestyle 19. apr. 202116:04 > 16:18
Podeli:
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Možda ste već počeli da pravite praznične planove, ali pre svega bi trebalo da čujete kakva je vremenska prognoza za 1. maj.

Mnogi su već počeli da planiraju Uskrs i 1. maj, tradicionalno roštiljanje u prirodi, možda čak i kampovanje, ali – kakvo će biti vreme? Možemo li opušteno da se spremamo za kampovanje?

„Mogu ljudi da se spremaju za kampovanje, samo ne ovde“, razočaravajuć je odgovor meteorologa Branka Bijelića iz RHMZ, od kojeg smo dobili okvirnu prognozu za kraj aprila i početak maja.

Pročitajte još:

„Od danas se očekuje postepen porast temperature, tako da bi krajem aprila, 27. i 28, najviša dnevna temperatura bila od 18 do 23 stepena, a najniža od 6 do 11. Ono što sreću kvari je premeštanje talasa vlažnog vazduha nad Balkanskim poluostrvom, koji će usloviti promenljivo vreme, prosečno toplo, ali s mogućom kišom, kao i pljuskovima praćenim grmljavinom“, objašnjava Bijelić.

Iako podseća da je o prognozi daljoj od pet dana moguće govoriti samo kao verovatnoći, ne računa na sunce za 1. maj.

„Za 1. maj postoje naznake promenljivog nestabilnog vremena, tokom dana se može očekivati razvoj oblačnosti sa pljuskovima“, kaže naš sagovornik i dodaje da je očekivana dnevna temperatura 21 – 22 stepena.

Prema mesečnoj prognozi objavljenoj na sajtu RHMZ, oznaka za kišu „zalepljena“ je i za 30. april i za 2. maj, a nestabilno vreme se nastavlja i u narednim danima, s porastom temperature, ali i očekivanim vremenskim nepogodama.

vremenska prognoza
Foto:hidmet.gov.rs

 

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar