Podeli
Maja Sar Foto: Promo

Uprav objavljenm pesmom "Hvala" pevačica Maya Sar zahvaljuje se za lepe i teške minute u svom životu, a u kontekstu trenutka u kojem je objavljuje i saradnju s fotografom Eldarom Nurkovićem, "Hvala" bi u startu mogla da postane himna postpandemijskog vremena.

“Pesma je nastala nešto ranije i jako je, zapravo, lična, ali u ovom vremenu i kontekstu pandemije koronavirusa dobila je šire značenje. To je pesma o životu i svemu što nam se dešava, i lepo i ružno… Mislim da nas ta stalna promena svetlosti i tame oblikuje kao ljude, a da je zahvalnost dobar temelj za srećan život”, priča u razgovoru za portal Nova.rs Maja Sarihodžić poznatija kao Maya Sar.

Maja Sar Foto: Promo

“Pesma nije tmurna, turobna, ona nosi nadu, veru, potrebu za suočavanjem sa samim sobom i time koliko je život vredan. Mislim da smo tokom izolacije svi spoznali šta je to što je zaista vredno, počeli da primećujemo obične svari koje nas ispunjavaju, najviše smo postali željni jednog običnog zagrljaja. Ja sam shvatila upravo to, da je moj život u suštini lep i da me neke stvari, koje u brzini ne stignem da primetim, zaista čine srećnom. Takođe, shvatila sam da u sebi imam više empatije i ljubavi nego što sam mislila”.

Svoju poruku, Maya podvlači upečatljivim, crno-belim spotom koji je potpisao sarajevski fotograf Eldar Nurković. Nurkovićeva fotografija nedavno je postala deo zvanične kampanje svetske zdravstvene organizacije u borbi protiv koronavirusa, a Maya kaže da je upravo ona bila okidač za saradnju, jer odgovara emociji njene pesme i zaokružuje priču o vremenu u kojem “svi moramo držati srce čvrsto i zahvalno”.

“Na fotografiji je Hana, moja djevojka koja je farmaceut i koja je postala zaštitno lice Svetske zdravstvene organizacije sa fotografijom ožiljaka od nošenja maske, koja je obišla planetu i o kojoj pišu svi regionalni i svetski mediji”, otkriva Eldar. Ipak, za realizaciju spota “Hvala” imao je drugačiju ideju – u njemu se smenjuju kadrovi istinitih ljudskih priča iz Indije, Islanda i Balkana.

“Kao što je život sastavljen od crnog i belog, takav je i spot. Akteri su ljudi s različitih krajeva sveta, koji imaju interesantne, jako teške i autentične životne priče”, kaže nam Maya i otkriva koje su ostavile najjači utisak na nju.

Pročitajte još:

“Eldar je u jednom indijskom zabačenom selu u katakombi našao školu sa sedam, osam učenika, decom koja, uprkos teškim uslovima u kojima žive, dolaze da se edukuju… Ta mi je bila najpotresnija. S druge strane, jedna postavlja pitanje šta smo sve spremni da uradimo zbog ljubavi – devojka se popela na liticu s mužem, jer je on zaljubljenik u adrenalinske sportove. Stalno proširujemo svoje granice zbog nekih ljudi, jer smo zahvalni što ih imamo u životu. Zato je ‘Hvala’ globalno stanje duha. Imate one koji danas ne mogu da priušte nijedan obrok, i one koji jedu u izobilja, ali potreba za tom vrstom prosvetljenja je ista”, zaključuje Maya, poznata kao predstavnica Bosne i Hercegovine na Evroviziji 2012, ali i kao inicijatorka akcije “Moj je život, moja pjesma”, koja se ovim singlom vraća na scenu posle četiri godine pauze.

Maja Sar Foto: Promo

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar