Influenserka iz Tuzle: Poslanica da budem

Podeli:
influenserka iz Tuzle
Foto: Instagram/emiinajahic

Tuzlanka Emina Jahić (21), studentkinja i Instagram influenserka sa 170.000 pratilaca, objavila je da će se kandidovati na predstojećim lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini, što je zaintrigiralo mnoge.

View this post on Instagram

In love with Sarajevo ❤️ #tb

A post shared by Emina Jahić (@emiinajahic) on

Jahić je na Instagramu objavila da će se boriti za mesto poslanice u Gradskom veću Tuzle i da će na izbore izaći kao kandidat stranke Demokratskog fronta (DF) čiji je predsednik Željko Komšić.

View this post on Instagram

Wine a little, laugh a lot. ?

A post shared by Emina Jahić (@emiinajahic) on

Pročitajte još:

Navela je i da se na izbornoj listi nalazi na 28. mestu, prenosi Večernji list.

„Kao mlada osoba, svesna sam položaja mladih u današnjem društvu, kao i problema s kojima se svakodnevno susrećemo. Stoga, kao predstavnica Foruma mladih DF-a, fokus mog delovanja biće poboljšanje položaja mladih“, napisala je u objavi Jahić, koja kaže da studira međunarodne finansije na Američkom univerzitetu u Bosni i Hercegovini.

„Jedan od problema na koji želim da se fokusiram, a s kojim se većina susreće, jeste sticanje prvog radnog iskustva kao preduslov za dalje zapošljavanje. U narednom periodu želim da čujem vaše probleme i predloge kako bi se zajedničkim snagama izborili za svoja prava i poboljšali svoj položaj u društvu“, nastavila je ona.

View this post on Instagram

It’s #picnic time??

A post shared by Emina Jahić (@emiinajahic) on

Istakla je šta još planira.

View this post on Instagram

Poštovani prijatelji, Želim Vas obavjestiti da sam kandidat Gradskog odbora DF Tuzla na listi za Gradsko vijeće, pod rednim brojem 28. Kao mlada osoba, svjesna sam položaja mladih u današnjem društvu kao i problema sa kojima se svakodnevno susrećemo. Stoga, kao predstavnik Foruma mladih DF, fokus mog djelovanja biti će poboljšanje položaja mladih. Jedan od problema na koji se želim fokusirati, a sa kojim se većina susreće je sticanje prvog radnog iskustva kao preduslov za dalje zapošljavanje. U narednom periodu, želim čuti Vaše probleme i prijedloge kako bi se zajedničkim snagama izborili za svoja prava i poboljšali svoj položaj u društvu. Pored toga, radit ću i na poboljšanju uslova života svih nas u mjesnim zajednicama koje pripadaju gradu Tuzla, te uz Vašu pomoć, napraviti od naše Tuzle bolje mjesto za život. S poštovanjem, Jahić Emina

A post shared by Emina Jahić (@emiinajahic) on

„Pored toga, radiću i na poboljšanju uslova života svih nas u mesnim zajednicama koje pripadaju gradu Tuzla i, uz vašu pomoć, napraviću od naše Tuzle bolje mesto za život“, zaključila je Emina.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar