Podeli
Foto: Walt Disney Pictures - Pixar Ani / AFP / Profimedia

Svima nam treba malo nade i životnog optimizma, a upravo to donosi animirani film "Duša" . Opisuju ga kao još jedno remek-delo za male i velike studija Pixar u čijem je središtu profesor muzičkog Džo koji traži svrhu života nakon što doživi nesreću u kojoj mu se duša odvoji od tela.

Džo Gardner, profesor muzičkog u osnovnoj školi u Njujorku, sanja o karijeri džez muzičara iako se njegova majka Liba protivi tome, strahujući za njegovu finansijsku sigurnost.

Pročitajte još:

Jednog dana Džo sazna da bend legendarne džez muzičarke Dorotee Vilijams traži nove članove i prijavi se za audiciju. Impresionirana Džoovim sviranjem klavira, Dorotea mu ponudi priliku da nastupi kasnije te večeri.

Odlazeći sav srećan kako bi se pripremio za nastup, Džo padne kroz šaht i nađe se na putu prema mestu “Great Beyond”, u obliku duše. Ne želeći da umre pre svoje velike muzičke prilike, pokuša da pobegne, ali završi u mestu “Great Before” gdje savetnici za duše, svi imena Džeri, pripremaju nerođene duše za život. Svaka duša ima značku koja, kada se napuni osobinama i karakteristikama, osigurava prelazak na Zemlju.

Greškom zamenjen za instruktora, dobije zadatak da trenira 22, ciničnu dušu koja se već hiljada nalazi u Great Before jer ne vidi smisao života na Zemlji. Mala duša 22 treba pronaći svoju životnu iskru…

Život je pun mogućnosti, samo trebaš znati gde gledati, poruka je animiranog filma “Duša” koji s lakoćom meša humor s dramom, edukaciju s umetnošću, duhovnost sa zabavom. Pritom i odrasle i decu podseća da postoje druge nivoe postojanja i nudi odgovor u čemu leži divota ljudskog iskustva.

Crtać je namenjen deci od osam i više godina, a fantastična animacija i muzika, kao i sveži pristup metafizičkim temama čine i ovaj Pixarov film vrednim pažnje odraslih.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar