BG zgrada u finalu izbora za najlepšu fasadu u Evropi

Lifestyle 20. mar. 202013:45 > 14:27
Podeli:
Foto: Promo

Možda ste mnogo puta puta prošli pored nje i niste obratili pažnju, ali, sad su reflektori Evrope zastali na jednoj zgradi na Voždovcu, koja se našla u finalu izbora Life Challenge, za najlepšu evropsku fasadu.

U pitanju je M3 Office Space zgrada, moderan poslovni objekat sa bazenom na krovu, odakle se pruža zadivljujući pogled na grad. Ova luksuzna petospratnica, površine 492 m2, smeštena je u mirnom kraju Voždovca, na 10-ak minuta od centra Beograda.

Foto: Promo

Pored krovne terase, koja joj je svakako glavni adut, zgrada ima i četiri terase orijentisane prema dvorištu, dok francuski balkoni krase frontalnu stranu.

Foto: Promo

„M3 Office Space zgrada akcentovana je antracit sivom stolarijom, sa stop sol efektom koji obezbeđuje savršenu dozu privatnosti, fasada je naglašena drvenim žaluzinama od sibirskog ariša, a ulaz zgrade je jasno naznačen trodimenzionalnom nadstrešnicom“, navodi se u opisu.

Pročitajte još:

Iza ovog projekta stoji arhitektkinja Mina Srećo, koja je diplomirala na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Njen portfolio je obogaćen referencama koje je postigla radom za rusko i srpsko tržište, a licencu za rad je dobila 2009. godine u okviru Srpske inžinjerske komore. Iste godine je osnovala svoj arhitektonski studio – Mini Studio – koji se više od decenije uspešno bavi projektovanjem i realizacijom poslovnih i stambenih prostora.

Life Challenge takmičenje već godinama organizuje izbor za najlepšu fasadu Evrope, a ovo je prvi put da je u finale, među šest najatraktivnijih, ušla neka zgrada iz Srbije. Inače, na takmičenju učestvuje 25 zemalja, sa više od 400 projekata, dok je 11 njih bilo prijavljeno iz naše zemlje.

Pored izbora žirija, koji čine renomirane arhitekte, publika takođe može odabrati svog favorita, a M3 projekat je trenutno drugoplasirani u svojoj kategoriji.

Pogledajte i neke zanimljive građevine koje su se našle u konkurenciji.

MO MUSEUM – Litvanija

Foto: Promo

GREEN CITY – Austrija

Foto: Promo

SEE PARK CAMUS – Austrija

Foto: Promo

*

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram