Podeli:
Foto:EPA-EFE/HOTLI SIMANJUNTAK

"Moderna Inc", američka farmaceutska kompanija, saopštila je da 27. jula ulazi u završna ispitivanja vakcine protiv kovida-19.

To znači da vakcina mRNA-1273 ulazi u treću, ključnu fazu ispitivanja, što podrazumeva testiranje na ljudima, prenosi Index.

Američka vlada uložila je pola milijarde dolara u razvoj ove vakcine, kojom se bavi i Nacionalni institut za zdravstvo (NIH). Na 87 lokacija širom Amerike vakcinu će testirati 30.000 osoba, koje su najpodložnije da se zaraze koronavirusom. Istraživači će upoređivati broj novozaraženih među osobama koje su primile novu vakcinu i među onima koji su dobili placebo.

Saznajte sve o koroni:

Vakcina će se ispitivati u 30 saveznih država, uključujući one najviše pogođene pandemijom – Teksas, Kalifornija, Florida, Džordžija, Arizona i Severna i Južna Karolina. Broj zaraženih ponovo se povećava širom zemlje, a posebno u navedenim državama.

Farmaceutska kompanija “Moderna” beleži rast svojih deonica, koje su sredinom dana porasle oko 2,5 posto na američkoj tehnološkoj berzi Nasdak.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar