Podeli:
Foto: Privatna arhiva

Naš državljanin Nikola Bunčić u Beču je odradio četvrti put test na koronavirus, koji je ovog puta bio potpuno drugačiji od prethodna tri.

Naime, Nikola se zarazio u Beogradu pre oko tri nedelje kada je došao na vikend da poseti svoju porodicu.

Prvi test je radio u Beogradu kako bi mogao da se vrati u Austriju i tada mu je došao negativan test, međutim posle četiri dana od povratka u Beč, dobio je prve simptome.

Odradio je test koji je bio pozitivan i preležao je dve nedelje sa blažim siptomima. Nakon perioda samoizolacije, prošle srede je odradio treći test koji je opet bio pozitivan, iako nije imao više nikakav simptom.

Još vesti o koronavirusu:

Nedelju dana kasnije, otišao je na četvrto testiranje u jednu privatnu kliniku u Beču, a mi vam njegovo iskustvo prenosimo u celosti.

“Austrija kao država ne radi retestiranje zaraženih, već mi to sami moramo uradimo. Proguglao sam koja klinika ima pristupačne cene testova i koja najbrže izdaje rezultate i tako sam otišao na testiranje. Test me je koštao 120 evra, a ovde cene idu i do 190 evra, i rekli su mi da postoje dva način testiranja.

Test na koronavirus
Foto: ALEX HALADA / AFP / Profimedia

Jedan način je uzimanje brisa iz grla i nosa, a drugi način je grgoljenjem neke tečnosti u grlu, ali oba načina spadaju pod PCR testove. Izabrao sam grgoljanje tečnosti, jer tvrde da je to 100% tačno testiranje i tako mnogo brže izdaju rezultate. Dali su mi kovertu u kojoj se nalazila potrebna dokumentacija koju sam morao da popunim, flašicu za pljuvačku i malu flašicu sa nekom tečnošću. Tu tečnost sam morao da grgoljam dva minuta i onda da je ispljunem u flašicu koju oni posle nose na analizu.

Za ovakvu vrstu testiranja je bilo potrebno samo da ne jedem i ne pijem ništa dva sata pre toga. Čekam da mi na njihovom sajtu izađu rezultati testiranja, nadam se negativni ovog puta”, ispričao nam je Nikola.

Rezultat mu je stigao isto veče i Nikola je negativan.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar