Marina Nemet Foto: Printscreen/Promo

Predviđali su joj sjajnu karijeru.

Legendarni film „Ljubavni život Budimira Trajkovića“ mnogima je jedan od omiljenih, a posebnu pažnju privukla je i lepa glumica koja je igrala ulogu Mirjane u koju je Budimir bio ludo zaljubljen.

PROČITAJTE JOŠ:

U pitanju je Marina Nemet koja je u to vreme imala samo 17 godina, a svi su joj predviđali sjajnu karijeru.

Kako je sama svojevremeno pričala, kada je pročitala scenario za ovaj film, mislila je da će se glumom baviti samo privremeno, ali su ubrzo krenule da se nižu uloge i u tom poslu ostala je do kraja života.

Iako je sve delovalo idilično, loše vesti za Marinu stigle su 2010. godine kada joj je saopšteno da boluje od zloćudnog tumora.

Glumica nije želela da se zna za njenu borbu, te u javnosti nije govorila o bolesti. Lekari su prvo imali dobre prognoze za nju, ali je ubrzo usledila operacija i borba za život.

Vest o glumičinoj bolesti pročula se kada su lekari njenoj porodici saopštili da je Nemetova legla u bolničku postelju. Karcinom dojke prouzrokovao je jake glavobolje, što je za rezultat imalo slabost, mučnine i jake bljeskove ispred očiju. Tada se lekarima javila za pomoć.

Kada je napustila bolnicu, njene koleginice iz pozorišta su odigrale predstavu „Tartuffe“ i sav novac od prodaje karata dale su njoj za lečenje. Ona je tada došla na predstavu kako bi se zahvalila koleginicama na ovome, a to je ujedno bilo i njeno poslednje pojavljivanje u javnosti.

Marina Nemet preminula je u Zagrebu 11. decembra 2010. godine, a u trenutku smrti imala je 50 godina.

Osim uloge u pomenutom filmu, gledali smo je i u ostvarenjima kao što su „Ujed anđela“, „Družina Pere Kvržice“, „Događaj“, „Seljačka buna“ i drugim.

Nakon snimanja „Ljubavnog života Budimira Trajkovića“, Marina je napravila veću pauzu u karijeri i nije glumila više od 10 godina.

Kada su je jednom prilikom novinari upitali da li je zadovoljna ulogama koje je dobijala, iskreno je rekla da nije.

“Nisam. Kada je film u pitanju, ja se ne zadovoljavam da igram samo žene – objekte. Želim da tumačim kompletne osobe, ženske likove. Likove koji po svojoj koncepciji idu u dubinu. Žena se na našem filmu većinom iskorišćava kao objekat. Nema pravih ženskih likova”, rekla je ona svojevremeno, a preneli su domaći mediji.

Glumu je završilu zagrebu kada je imala 25 godina. Na trećoj godini studija udala se za Slavka Brankova sa kojim je dobila ćerku Tenu.

Razveli su se 2004. godine, a dve godine kasnije on je preminuo u 55. godini života. Njihova ćerka je tada imala tek 12 godina.

BONUS VIDEO: Milena Radulović o dve reči koje su joj bile najteže da izgovori nakon zlostavljanja

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Svi komentari (3)