Oliver Mandić Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Sin popularnog pevača Olivera Mandića, Darijan, našao se u centru skandala kada je pre tri godine uhapšen jer je pretukao svoju majku Mirjanu.

Darijan je u julu 2020. godine uhapšen u stanu na Voždovcu, te mu je određen pritvor u trajanju od 48 sati, kao i mera zavrane prilaska i komunikacije sa majkom.

Mirjana je prijavila sina, a policija je došla na lice mesta. Nakon zadržavanja u pritvoru, Darijan je pušten na slobodu posle saslušanja u Drugom osnovnom tužilaštvu, kako je tada pisao „Telegraf“.

„Mirjana je pozvala policijsku patrolu i kazala da se sin svađa sa njom, kao i da postaje sve agresivniji i preti da će je prebiti, pa je ona veoma uplašena. Kada su policajci stigli ona nije želela da priča sa njima, a Darijan je počeo da ih vređa, pa je priveden i zadržan zbog sprečavanja službenog lica u vršenju službene dužnosti“, rekao je tada o ovom incidentu izvor za „Kurir“ i dodao:

„Mlađi Mandić je pred tužiocem priznao da je vređao policajce, pa je nakon saslušanja pušten na slobodu. Njemu je izrečena i hitna mera, jer je u ovoj porodici i ranije bilo sličnih situacija.“

Oliver Mandić Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Kada su novinari probali da stupe u kontakt sa Oliverom Mandićem povodom incidenta, pevač je kratko poručio:

„Molim? Ja nisam u zemlji, a i ne oglašavam se u medijima. Nisam upućen u dešavanja. Zaista ne znam šta se desilo i ne zanima me.“

Nekoliko meseci kasnije, Mirjana, bivša supruga Olivera Mandića, u intervjuu za „Kurir“ govorila je o ovom slučaju nasilja, pa je otkrila potpuno drugačiju priču.

Mirjana je prvo progovorila o početku ljubavi sa popularnim muzičarom.

„On je bio mnogo zaljubljen u mene. Sve njegove najveće hitove uradila sam s njim, na mom klaviru. U početku je sve bilo savršeno. Oliver i ja smo se venčali 1979. godine. Potom smo se preselili u Minhen, gde sam ja primetila da se on jako čudno ponaša, postao mi je sumnjiv. Uskoro sam se i porodila sa sinom Darijanom, a Oliver je ostao tamo. I njegova majka mi se mnogo žalila na njega, imala je probleme s njim. Bio je iz svešteničke porodice, ne znam šta mu se desilo“, ispričala je bivša supruga muzičara i dodala:

„Veliki novac koji je došao u kuću, ludilo i popularnost. I zbog toga su svi bili vrlo ljubomorni. Oliver je bio jedna ličnost na sceni, a potpuno drugačiji van nje. Privatno je bio privržen dok ga loše društvo nije uništilo.“

Mirjana je u ovom intervjuu za „Kurir“ otkrila zašto se razvela.

„Zato što sam ga ja uslovila: ili ću da rodim drugo dete, ili ga napuštam. Ili se sklanja sa estrade, od alkohola i svega, ili razvod. Ja sam ga uvek pratila po turnejama, nas su svi znali. Oliver je uvek imao taj neki strah da se pojavi u javnosti bez mene, bio je nesiguran zbog velikog broja publike“, rekla je tada, pa se osvrnula na priču da ju je pretukao sin:

„Nije me nikada Darijan tukao, već me je moj bivši muž tukao. Sa sinom se uvek svađam jer on brani oca. Prošle godine je bio kod njega na Tari. Kad se vratio, rekla sam mu da ga ne brani više, jer njemu nije stalo do njega, ni do njegove polusestre, koja živi u Bajinoj Bašti, prekrasna devojka. Samo zbog toga smo sin i ja dolazili u sukob, on je ostao željan oca, odrastao je bez njega.“

Oliver Mandić Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Buvša supruga Olivera Mandića opisala je sukobe koje su imali u braku.

„On je bio strahovito ljubomoran. Prvi put kad sam pobegla noću od kuće bilo je kad me držao zaključanu dva sata u kupatilu. Ja sam uspela nekako da izađem odatle, međutim, on me je gurnuo niz stepenice, tad još u Kosovskoj nije postojala ograda. Drugi put je bilo stravično. Pobegla sam kod mame i on je došao potpuno lud. Tad je razvalio vrata i pretukao me. Da nije bilo Peđe D’Boja, Oliver bi me tada ubio“, rekla je Mirjana u intervjuu 2020. godine i dodala:

„Tad sam pobegla u Dubrovnik, kod sestre i podnela zahtev za razvod braka. Nikad mi nije oprostio razvod. Nikad. Naravno, Darijan je ostao sa mnom. Tad sam shvatila da imam posla s teškim psihopatom. Arkan mi je jednom rekao: ‘Kumo, njemu nema pomoći!’ Posle toga je prestao da se bave muzikom i otišao u inostranstvo.“

„Mi smo se videli nekoliko puta samo na sudu. Tužila sam ga zbog stana u Kosovskoj, koji je on poklonio Arkanovom ađutantu Peji, koji je umro od droge. Uspela sam da oborim taj poklon, a sada je još u toku podela bračne imovine. Više od pola stana u Kosovskoj je moje“, rekla je tada Mirjana.

U ovom intervjuu bivša žena slavnog muzičara otkrila je da Oliver Mandić nema kontakt sa svojom decom.

„Ne, Darijan je prošle godine otišao prvi put kod njega. Oliver je loš čovek, on uopšte ne poznaje svoje unučiće, nikad ih nije video u životu. Tom čoveku nema pomoći. I ovu ženu iz Trebinja s kojom je valjda trenutno, i nju je tukao, pa je izgubila bebu“, rekla je tada Mirjana za pomenuti portal i dodala:

„Nikada ne bih oprostila. Kakvo praštanje. Ja sam njegovu majku i oca obilazila posle razvoda, on ih je potpuno zapustio. Oca su mu našli mrtvog posle tri dana u stanu. Oliver je čovek bez emocija. Želim mu svu sreću u životu.“

Mirjana je otkrila da u odrastanju Darijana, kao i u slučaja incidenta, Oliver Mandić nije pružio bilo kakvu podršku sinu.

„Nikakvu podršku. Da je normalan čovek, zaštitio bi svog sina jedinca, koji je emotivac i koji je odrastao bez oca.“

Međutim, nekoliko meseci nakon skandala kada je, navodno, tukao majku, Darijan Mandić je snimljen kako uništava automobil svoje bivše supruge Jelene, pisao je tada „Blic“.

Kako su tada navodile komšije, na snimku koji su posedovali, vidi se kako Darijan prilazi automobilu bivše supruge, lomi zadnje staklo, a potom i prozore i šoferšajbnu. Navodno, sklonio se kada je opazio policijski automobil. Policajci su potom otišli u stan u kojem živi Darijanova bivša supruga Jelena, a dok su joj uzimali izjavu Mandić je otišao u policijsku stanicu Novi Beograd gde se navodno prijavio i rekao šta je uradio.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare