Nakon Vidojeve smrti Nikolina ostala u ogromnim dugovima

Sudbine 14. maj. 202210:41 > 13:24
Podeli:
Vidoje Ristović i Nikolina Pišek Foto:E-Stock_strahinja_kostic

I pre nego što je sahranjen Vidoje Ristović, bilo je polemike oko toga ko će da nasledi njegovu imovinu.

Prema rečima advokatice Sare Papaz, nasledno pravo imaju udovica Nikolina Pišek i ćerke pokojnika Matea i Una Sofija.

PROČITAJTE JOŠ:

Tako bi bilo da je Vidoje imao imovinu, kao što se mislilo, ali ispostavilo se da se na njegovo ime ništa nije vodilo.

Stan u centru Beograda u kojem je boravio s porodicom, vodi se na ime njegovog oca Vitora Ristovića poznatijeg kao Miša Grof.

S obzirom na to da je pokojni Vidoje sa Nikolinom i ćerkom dosta vremena provodio u Hrvatskoj, verovalo se da on tamo poseduje imovinu, ali ni to nije tačno. Nekretnina u kojoj su njih troje živeli nekoliko godina u Zagrebu zapravo je Nikolinin devojački stan i u njemu su bili dok se nije dogodio zemljotres, a potom i curenje plina u kojem su umalo stradali voditeljka i njihova naslednica. Nakon toga odlučili su da kupe kuću, odnosno vilu, što su i učinili pre više od godinu dana.

Kako saznaje Kurir od izvora iz Hrvatske, i ta vila vodi se na ime Nikoline, ali je sporna po više osnova. Kao prvo, nije poznato da li je završeno renoviranje kuće koje je trajalo nekoliko meseci.

Pokojni Vidoje i Nikolina pametnu vilu navodno nisu kupili za keš u potpunosti, već su podigli kredite kod jedne banke iz Austrije. U pitanju su dve pozajmice od po 400 hiljada evra, odnosno ukupno 800 hiljada evra, za šta su stavili hipoteke. Nekretnina je vredela ukupno milion i po evra, što znači da su ostatak od 700 hiljada evra platili u gotovini. Nikolina sad kao vlasnica kuće mora da otplaćuje rate kredita koje su sigurno visoke, a ta kuća očigledno neće biti predmet podele imovine, jer se nije vodila na Vidoja.

Nikolina je rekla da o tome ne razmišlja i da je nasledstvo ne zanima.

"Mislim da je u ovom trenutku najmanje bitno to kako ćemo da podelimo imovinu. I dalje nisam dobro, ne znam zašto ljudi misle da razmišljam o materijalnim stavima u trenutku kada je moja bol nemerljiva. Još jednom molim sve ljude, pa i novinare da mi daju prostora i da imaju razumevanja za mene. Treba mi saosaćanje i mir. Ne bih da se od ovoga pravi senzacija", poručila je Pišekova.

BONUS VIDEO: Sahranjen Vidoje Ristović

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.