Foto: GAVIN V / Bauer Griffin / Profimedia

Najmisterioznija ljubav Holivuda imala je podjednako misteriozan i tužan kraj.

Glumica Britani Marfi i njen suprug Simon preminuli su u razmaku od pet meseci od gotovo istog uzroka.

PROČITAJTE JOŠ:

Ono što je poseno ovu priču učinilo zastrašujućom, jesu brojni intrigantni detalji koji se vezuju za njihov odnos i smrt.

Britani Marfi je preminula u decemru 2009. godine u 32. godini, a za njenu smrt vezuju se mnoge kontroverze.

Naime, zvanična dokumenta kažu da je umrla od kombinacije upale pluća, anemije i trovanja lekovima.

Međutim, mnogi su za njenu smrt optužili njenog supruga Simona Mondžaka jer su ga smatrali sociopatom i patološkim laživljcem.

Ono što je posebno šokiralo javnost, jeste informacija koja je svojevremeno isplivalo. Po tadašnjim pričama Simon je nakon smrti svoje supruge spavao sa njenom majkom u istom krevetu i prema mnogim navodima njih dvoje su bili ljubavnici.

Cela priča se dodatno zakomplikovala kada je Simon umro na skoro isti način kao i Britani, samo pet meseci kasnije.

Neobične okolnosti njihove smrti navele su mnoge da sumnjaju u to da je majka glumice Šerom Marfi odgovorna za smrt svoje ćerke i zeta.

Glumičin otac, Angelo Bertoleti optužio je svoju bivšu ženu Šeron za smrt njihove ćerke.

Foto: Paul Hawthorne / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Pre svega Šeron treba da bude ispitana. Neka vam ona objasni zašto je postala glavni naslednik u testamentu naše ćerke i zašto je Simon potpuno isključen iz tog testamenta. Neka vam ona objasni zašto je testament promenjen nakon što su Britani i Simon hteli da se presele u Njujork i dobiju dete. Neka vam Šeron objasni šta bi za nju značilo da se prvi put nakon nekoliko decenija sama izdržava nakon što bi se Britani odselila. Neka objasni zašto je na aukciji prodala Bitanijin veš, pasoš i odeću. Mnogo je neodgovorenih pitanja. Od troje ljudi koji su živeli u toj kući, samo je jedna živa i profitirala je finansijski“, rekao je Bertoleti tokom jednog intervjua.

Na pitanje da li smatra da je za smrt njegove ćerke odgovorna njegova bivša žena, Angelo je odgovorio: „Da, smatram!“

Šeron se od Angela razvela 1977. godine, odmah nakon rođenja njihove ćerke Britani. Šeron je sama odgajala dete, da bi se zbog nje preselila u Los Anđeles i omogućila joj da ostvari svoj san i postane glumica. Šeron je dva puta imala rak, a Britani se sve te godine brinula o njoj.

Britani Marfi
Britani Marfi Foto:EPA/TRACEY NEARMY

Upravo Šeron je pronašla mrtvu Britani u kupatilu u kući gde su njih dve živele sa Simonom. Pet meseci kasnije takođe Šeron je pronašla i Simona mrtvog u kući u kojoj su živeli zajedno i to od skoro istih uzročnika. Bilo je izveštaja da se crna buđ smatra uzrokom smrti dvoje nesrećnih ljudi, ali je kasnije to negirano.

Godinama nakon Britanine smrti, Šeron je uglavnom živela povučeno. Ali 2012. godine ju je bivši muž optužio za ubistvo ćerke i zeta, te je tražio da se ponove toksikološki nalazi.

Međutim, slučaj je brzo odbačen i sve glasine su ponovo nestale, a Šeron je nastavila da živi mirno i bez medijske pompe.

BONUS VIDEO: Glumica Danica Grubački niže premijere i nagrade