Pratiša Banerdži Foto: EPA/STR

Pratiša Banerdži (24), indijska televizijska zvezda, našoj publici je poznata po seriji "Mala nevesta".

Svet je bio frapiran kada je 1. aprila 2016. godine izašla vest o njenom samoubistvu.

PROČITAJTE JOŠ:

Naime, glumica je tog dana nađena u stanu obešena o plafonski ventilator. Tročasovna obdukcija je pokazala da su na Pratišinom vratu otkriveni tragovi davljenja, što ukazuje na smrt zbog gušenja i vešanja. Policija je ispitivala i njenog dečka Rahula, koji je pronašao Pratišino beživotno telo, ali su zaključili da on nema veze sa njenim samoubistvom.

„Stanovali smo u dvosobnom stanu. Imali smo dva ključa, jedan je bio kod Pratjuše, a drugi kod mene. Kada sam ušao u spavaću sobu našao sam Pratišu kako visi sa plafona. Jako sam se uplašio. Odmah sam pozvao komšije i uz njihovu pomoć sam je odvezao u Kokilaben bolnicu. Mislili smo da je živa, ali nije bila. Toliko sam bio uplašen, da nism pozvao policiju. Zvali su ih iz bolnice. Posle objave lekara, poszavo sam Pratjušinu porodicu i nekoliko naših bliskih prijatelja“, rekao je glumičin partner tada.

Mnogi su za njenu smrt krivili upravo Rahula, sa kojim je glumica bila godinu dana u burnoj vezi.

„Ne mislim da se ubila. Mislim da je u pitanju planirano ubistvo“, izjavio je glumac Ajaz Kan za novinsku ageniciju ANI.

Drugi kolega, Vikas Gupta, rekao je da je Pratiša (23) imala dosta problema u privatnom životu zbog dečka, pa je doveo u pitanje njen problematični odnos sa partnerom Rahulom.

Pratiša Banerdži Foto: EPA/STR

„Nemoguće je da se Pratiša ubila. Mislim da ju je neko ubio, ali ako se ustanovi da je izvršila samoubistvo, onda je bila primorana na to. Čim sam upoznao tog momka sa kojim se zabavljala, rekao sam joj da ga se pazi. Jednom smo izašli na piće da se upoznamo sa Raulom, ali posle toga nismo želeli da ga viđamo. Pratiša se zbog njihove veze manje viđala sa svojim drugarima, jer ga niko nije voleo“, kazao je glumac i osvrnuo se na priče da je glumica bila trudna:

„Njeni roditelji su potpuno skrhani od bola zbog ovako velikog gubitka i ne mogu da govore, ali ih i bez obzira na tu činjenicu novinari obilaze i ne pitaju ništa, već pišu ono što im odgovara. Razne spekulacije samo pogoršavaju ovu situaciju. Priča da se ubila jer je bila u drugom stanju je strašna. Ko bi u to mogao da poveruje? Onaj ko je poznavao Pratišu sigurno ne…“

Kako je naveo, ona je tražila pomoć od prijateljice.

„Pratišini prijatelji i ja smo primetili da u njenoj vezi sa Raulom nešto ne funkcioniše kako treba i strašno se nerviramo jer nismo reagovali na vreme da joj pomognemo da izađe iz te loše priče… Eto, ni on nije detaljno ispitan, policija je prihvatila informaciju da su bili na zabavi do pet sati ujutru i ne dira ga… A šta ćemo sa tim što je Pratiša zvala drugaricu u sred noći, plakala i molila za pomoć?“, izjavio je Raul.

I naši mediji su pisali o njenoj sahrani, pa je tako poznata informacija da je Pratiša sahranjena u venčanici. U pitanju je bio zlatno-crveni sari, što devojke kod njih nose na venčanjima.

KAKO POTRAŽITI POMOĆ?

Ako nisi siguran/na kome da se obratiš za pomoć, a osećaš da ti je potrebna, za početak, imaj na umu da je tvoj lekar opšte prakse u mogućnosti da te uputi stručnjaku za mentalno zdravlje i konsultovanje s njim je prvi korak ka lečenju. Ipak, ukoliko iz nekog razloga ne možeš tim putem, u nastavku su navedena mesta i ljudi koji te mogu uputiti ili koji pružaju dijagnostičke i terapijske usluge za depresiju.

Nacionalna SOS linija za prevenciju samoubistva

Telefon: 011/7777000

PRVA POMOĆ

Psihocentrala

Crnogorska 2/16, Savski Venac, Beograd

Telefon: 064 2288885

Email: [email protected]

 

Centar Srce

Telefon: 0800-300-303

Email: [email protected]

 

Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević

Višegradska 26, Beograd

Centrala 011/3636400

Institut za mentalno zdravlje

Palmotićeva 37, Beograd; telefon: 011/3307 500

Paunova 2; telefon: 011/2666 166, 011/2664 555

BONUS VIDEO: Sahrana jutjuberke Kike

 

Komentari

Svi komentari (0)