Teodora Viktorovic FOTO: FACEBOOK

Teodora Viktorović, unuka glumca Mihajla Viktorovića, 2015. godine počinila je stravičan zločin zbog kog je i danas u zatvoru.

Glumica Teodora Viktorović šokirala je domaću javnost kada je 2. marta 2015. godine satarom iskasapila svoju majku Ljiljanu i babu Ivanku.

PROČITAJTE JOŠ:

Ona je tada, pod dejstvom alkohola i lekova, najpre ubila majku, a zatim ušla u sobu kod babe i ubila i nju. Ono što je posebno jezivo jeste činjenica da je u tom trenutku u stanu bila i Teodorina šestomesečna ćerka.

Užasan prizor zatekao je Teodorin suprug Borislav Stamenkov, koji je u trenutku zločina vodio njihovog četvorogodišnjeg sina u obdanište.

„Majka i baba su uvek spavale duže od mene i ja sam morala svojoj bebi da zagrejem mleko. Tiho sam prošla kroz dnevnu sobu, slučajno zakačila majku i ona se iznervirala jer sam je probudila. Rekla je da je baš briga za mene i moje dete i u tom trenutku nešto u meni je puklo“, ispričala je Teodora ubrzo nakon što je uhapšena, preneli su domaći mediji.

Mihajlo Viktorović Foto: Printscreen RTS

Kako je objasnila na sudu, godinama je trpela psihičko mučenje majke i babe. Istakla je da ih je mnogo volela, ali da su one od nje uvek očekivale više i bile nezadovoljne svime što uradi.

Objasnila je da je na sve načine pokušavala da udovolji svima, posebno deci koju obožava, te da je često izlaz nalazila u lekovima za smirenje i alkoholu. Prema sopstvenom priznanju, ona je noć uoči tragedije popila veliku količinu sedativa, da bi ujutru uzela i alkohol. Kako majka i baba nisu prestale da je ponižavaju, posegnula je za satarom.

„Mama me je tog jutra vređala i kritikovala što sam bila bučnija dok sam u kuhinji grejala mleko za ćerkicu. Za par sati sam popila litar votke i uzela dve vrste lekova za smirenje kako bih stišala bes. Ona mi je sve vreme nešto dobacivala i vređala me iz sobe. U trenutku sam izgubila kontrolu, dohvatila sataru i krenula ka njoj. Udarila sam je nekoliko puta po glavi i od tada imam prekid filma. Ne sećam se da sam ubila baku“, ispričala je ona tada još, preneli su domaći mediji.

Tek kasnije, kada je na VMA došla sebi, shvatila je šta je uradila. Na slaslušanju je otvoreno govorila i o svojim problemima sa drogom.

„Ranije sam koristila heroin i bola se u venu. Kasnije sam šmrkala kokain i pila alkohol. Jedno vreme sam uspela da se skinem, ali sam se ponovo navukla poslednjih godina. Oduvek sam sa majkom imala loše odnose. Bilo je tu svega, čak smo se i tukle. Trebalo je to drugačije da rešim, da se odselim od nje. Sada je za sve kasno“, istakla je Teodora.

„Kajem se, teško mi je, naročito zbog bake! Ona nije bila ništa kriva“, izjavila je ona na saslušanju, a sve vreme je plakala.

Tada je negirala i da njen suprug ima bilo kakve veze sa ovim zločinom.

„On je dan ranije bio na putu van Beograda, a vratio se oko dva sata posle ponoći i otišao da spava. Ja sam nešto radila na računaru jer nisam mogla da spavam. Ujutru je odveo našeg sina u vrtić i nije bio u stanu kada se sve dogodilo“, priznala je glumica.

I njen suprug je na saslušanju priznao da je Teodora bila potpuno druga osoba kad popije alkohol.

Teodora Viktorovic FOTO: FACEBOOK

„Bila je nesnosna kad popije, pravi tasmanijski đavo“, izjavio je Stamenkov na saslušanju, a preneo je Telegraf.

„Često se svađala s majkom i s babom. Kad se to dešavalo ja sam izlazio iz kuće da ne bih prisustvovao žučnim scenama. Taj dan sam odveo dete u obdanište i vratio sam se kući i legao da spavam. Probudila me je i video sam da je krvava“, ispričao je on.

Stamenkov takođe honorarno radi kao glumac.

Zbog zločina koji je počinila, teodora se nalazi u ženskom zatvoru u Požarevcu na odsluženju zatvorske kazne u trajanju od 20 godina. Kako se svojevremeno pisalo, ni tamo nije mogla bez droge.

„Pretresom ćelije u kojoj boravi nije pronađeno ništa sumnjivo, ali je pregledom posumnjano da je paketić s drogom sakrila u anusu. Viktorovićeva je prevezena u Opštu bolnicu u Požarevcu, gde su joj hirurzi iz anusa izvadili providnu kesicu s praškastom materijom braon boje. Veštačenjem je utvrđeno da je u pitanju 3,6 grama heroina. Otkrivena droga predata je policiji“, rekao je tada izvor za domaće medije.

„Imala je posetu nevenčanog supruga u posebnoj prostoriji za porodične posete u trajanju od tri sata. Nakon toga pripadnici službe za obezbeđenje kazali su joj da će biti odvedena na lekarski pregled u bolnicu“, objasnila je tada Slavica Radovanović iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Olivera Viktorović Đurašković Foto: Printscreen/YouTube/Grand Magazin Tv Grand

Teodora je prvobitno osuđena na 30 godina zatvora, ali joj je Apelacioni sud u Beogradu smanjio kaznu na 20 godina.

„U konkretnom slucaju nije reč o planiranom teškom ubistvu, delo nije učinila ranije osuđivana osoba, već je reč o ubistvu koje je, prema stavu Apelacionog suda, posledica nesrećnih okolnosti, odrastanja u razorenoj porodici i bolesti“, navedeno je u presudi.

Inače, Teodora je unuka našeg glumca Mihajla Viktorovića, otac joj je bio filmski reditelj Oliver Viktorović, dok se njena majka Ljiljana bavila televizijskom produkcijom.

Naša publika odlično zna i Teodorinu tetku, glumicu Oliveru Viktorović, koja je svojevremeno istakla kako je sa sestričinom prekinula svaki kontakt 2006. godine, upravo zbog njenih problema sa narkoticima.

„Prekinula sam s Teodorom svaki kontakt kad je imala 30 godina. Nemam više nikog svog. Teodora je uvek bila krhkog psihičkog stanja i malo joj je trebalo da posegne za opijatima. Opirala se lečenju. Ovo je najstrašniji scenario koji niko nije očekivao. Stalno se preispitujem da li je moglo drugačije da se završi. Mnogo mi je teško i nisam u stanju detaljnije da govorim“, izjavila je Olivera za domaće medije nakon tragedije 2015. godine.

Teodora Viktorović završila je glumu u klasi Mirjane Karanović, a gledali smo je u filmu „Povratak lopova“.

BONUS VIDEO: Milena Radulović o dve reči koje su joj bile najteže da izgovori nakon zlostavljanja

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter

Komentari

Svi komentari (1)