Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs,M. M./ATAImages

Zbog onoga što je glumac Marko Janketić izgovorio u emisiji Nova.rs portala „PopTok“, od juče dobija uvrede i pretnje smrću na društvenim mrežama, a komentar je na Tviteru imao i glavni urednik i vlasnik tabloida „Informer“ Dragan J. Vučićević.

Glumac je u emisiji „PopTok“ pričao o Srbiji, urušenim institucijama i tome da bi savetovao svoje ćerke da „spakuju kofere, kupe avionsku kartu u jednom smeru i napuste državu“ jer, kako je rekao, „ovde nikada neće biti bolje“.

PROČITAJTE JOŠ

„Voleo bih da moje ćerke žive u društvu koje nije obespravljeno, gde institucije imaju svoju ulogu, živimo u društvu koje ne funkcioniše. Nije pre 10 godina bilo bolje, da je bilo, ne bi sada bilo gore, eto tako bih to rekao“, istakao je glumac.

Na pitanje šta bi trebalo da se promeni – on je naveo da ne postoji ništa što bi moglo da se promeni.

„Odavde trebao otići, pokupiš kofere, kupiš avionsku kartu u jednom pravcu i zapališ odavde, ovde nikada bolje neći“, rekao je Janketić.

„Malo sam ljut pa ovako pričam. Neko je objavio da su glumci uhljebljeni pa se ne bude protiv Buhe, digla mi se kosa na glavi od Fejsbuk aktivista. Izađite braćo na ulicu, kao ovi veliki Srbi kojima su puna usta Kosova, skupite se, junaci, idite tamo pa se rokajte, nemojte nas da maltretirate, meni ordinirate po mozgu. Sve junaci, ogromni junaci, krste se, mole Boga, to je teror. Mi smo ovde pod terorom. Ovo je pakao“, rekao je glumac.

Nakon što je portal Nova.rs objavio njegovu izjavu i podelio je na društvenim mrežama, glumcu je u komentarima stigao veliki broj uvreda i pretnji.

Među njima, kao kritičar, našao se i Dragan J. Vučićević.

„Pa, što ne ideš? Ko ti brani? Neće biti, Janketiću, da je tebi u Srbiji baš tako loše… Deder, junačino, reci nam koliko si sađo para zatadio od uloga u TV serijama koje plaća ‘Telekom Srbija’“, napisao je na svom Tviter nalogu Vučićević.

BONUS VIDEO: PopTok sa Markom Janketićem