Žaklina Tatalović: Pustila sam zabranjeni intervju s Brnabić

Showbiz 29. apr. 202113:25 > 13:34
Podeli:
Žaklina Tatalović Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

"Montirana su dva intervjua, jer je traženo da to pitanje uopšte ne bude pušteno. To je sve sad naš dogovor. To su te male neke pobede, odnosno toliko gubljenje energije na nečemu što je vrlo važno da se emituje, a vama je zabranjeno. Taj deo intervjua je zabranjen da se emituje. Mi smo ga smanjili na minimum i napravili smo dva - sa tim delom i bez tog dela. Ovo nikad nisam pričala. Sačekala sam da svi koji su učestvovali u tome odu sa Prve televizije, pa da mogu javno da kažem. Na moju odgovornost, navodno slučajno, emitovan je taj intervju koji je imao to pitanje koje je i dan-danas najaktuelnije i najgledanije", otkrila je Žaklina Tatalović gostujući u "Novoj priči".

Novinarka N1 Žaklina Tatalović bila je jučerašnja gošća „Nove priče“, koja se emituje na zvaničnoj Fejsbuk stranici portala Nova.rs. Ovim povodom otvoreno je govorila o novinarskom poslu, a po prvi put je ekskluzivno ispričala kako je zapravo izgledao njen čuveni intervju s Anom Brnabić iz 2018. godine, te kako je uspela da na TV Prva, na kojoj je tada radila, emituje zabranjenu verziju razgovora s premijerkom.

PROČITAJTE JOŠ

„Pratila sam Anu Brnabić od kad je postala premijerka kao i svakog premijera do nje, još iz doba Koštunice. Putovali smo svuda. Ona je uglavnom putovala po regionu. Radila sam s njom sto dana Vlade. Radili smo takav intervju da sam ja provela s njom nekoliko dana da prikažemo kako zaista izgleda rad premijera na terenu“, počela je Žaklina svoju priču.

„Ovo je bio novogodišnji intervju, koji nisam ja tražila, već kabinet premijerke. Tražili su da ga ja uradim. Ja sam rekla o čemu da pričamo ako smo se ispričali pre dva meseca, ništa se novo nije desilo. Moj tadašnji urednik mi je rekao pričaj šta hoćeš, iskopaj šta god, moramo da napravimo novogodišnji intervju sa premijerkom. Ja sam pitala da li treba nekom da šaljem pitanja, o čemu ćemo pričati i šta je moja zamisao. Svi su mi rekli da ne treba“, priča Tatalović, koja otkriva šta je bila premijerkina zamisao kad je intervju u pitanju.

„Kako su meni rekli iz kabineta, ona hoće da priča o ekonomiji, ali tako da je svi građani razumeju, a jedini način da svi građani razumeju jeste da ja izvadim račune i kažem kolika je prosečna plata i penzija i da izračunamo koliko ostaje. Dakle, ja sedam puta postavljam pitanje koliko ostaje. Bilo mi je neprijatno. U prostoriji je bila mrtva tišina. Snimatelji se nisu čuli, komentari premijerkinih saradnika se nisu čuli. Premijerka je pokušavala da odgovori, da izbegne, da izračuna, preračuna… To je tako trajalo i trajalo. Na televiziji dve sekunde traju čitavu večnost.

Nova priča sa Žaklinom Tatalović

Posted by Nova.rs on Wednesday, April 28, 2021

Kako kaže, u montaži je kasnije isekla tih nekoliko puta postavljanja pitanja.

„U montaži sam ja rešila da izbacimo tih nekoliko puta da ne bi sva minutaža koju ja imam pojela samo sa jednim pitanjem, da se čuju i druga pitanja, koja su se ticala novinarskog posla i toga da li bi novinari trebali nekoga ili nečega da se plaše. Ona je tada garantovala da ne. Imali smo tada problem sa nagradama koje dobijaju pojedini sportisti, tekvondisti, koji su i danas u problemu da ne mogu da idu na takmičenje jer im treba novac. Tada im nije odmah isplaćivan novac za medalje, nego su čekali po šest, sedam meseci, za razliku od nekih drugih sportista, kojima je odmah isplaćivan novac. Tako da smo pričali o sportu, informisanju i ekonomiji na srpskom jeziku kako bi nas svi razumeli. I u montaži je ostalo tri puta ‘koliko ostaje’.“

Tatalović dalje objašnjava da su izmontirane dve verzije intervjua.

„Montirana su dva intervjua, jer je traženo da to pitanje uopšte ne bude pušteno. To je sve sad naš dogovor. To su te male neke pobede, odnosno toliko gubljenje energije na nečemu što je vrlo važno da se emituje, a vama je zabranjeno. Taj deo intervjua je zabranjen da se emituje. Mi smo ga smanjili na minimum i napravili smo dva – sa tim delom i bez tog dela. Ovo nikad nisam pričala. Sačekala sam da svi koji su učestvovali u tome odu sa Prve televizije, pa da mogu javno da kažem. Na moju odgovornost, navodno slučajno, emitovan je taj intervju koji je imao to pitanje koje je i dan-danas najaktuelnije i najgledanije“, otkrila je Žaklina, a potom ispričala šta je usledilo posle.

„Pa da l’ ste normalni, svi ćemo završiti, da li ste vi svesni, pa onda piiip-piiip-piiip, pa onda sam ja kriva, ja sam pustila pogrešan intervju. Mislim da je bio peti ili šesti januar kada se to emitovalo, mi smo već sledećeg dana svi na sastanku. Razgovarali smo o tome. Ja u tom trenutku ne znam, i zapravo ne želim da znam šta se dešava u kabinetu Ane Brnabić. Tako da, eto. Uspeli smo. To su te male pobede. Uspeli smo da emitujemo nešto što je važno za građane“, zaključila je Tatalović u razgovoru za „Novu priču“.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar