Nikola Rokvić Foto:Antonio Ahel/ATAImages

Pevač Nikola Rokvić je, nakon mesec dana šetnje, stigao u manastir Svetog Nektarija Eginskog.

Njega je tamo sačekala porodica, supruga Bojana sa decom, majka Slavica i brat Marko, a pevač je u manastir stigao uz svetovnu pesmu i bosih nogu, piše „Blic“.

On je, kako se dalje navodi, najpre celivao ikone, a potom i mošti Svetog Nektarija. Nikola je potom rekao da je presrećan.

„Prvenstveno, hvala dragom Gospodu Bogu, hvala Svetom Nektariju, Svetom ocu Nikolaju, Svetoj Paraskevi i svim svetima. Ne znam kako bih opisao ovo putovanje, ovaj put… Ne znam… Kao da sam ceo život čekao na ovo. Kada sam ušao u veru, zavoleo sam Svetog Nektarija, išao sam na Akatiste, vodio sam bolesne ljude, usmeravao bolesne ljude ka Svetom Nektariju“, rekao je on za pomenuti medij i dodao:

PROČITAJTE JOŠ:

„Hteo sam da vodim svog oca ovde, nije se otvorilo, ali sam zahvalan Svetom Nektariju što je mog oca duhovno iscelio, a to je mnogo bitnije od telesnog. Nekada u životu ne može da bude sve kako mi želimo. Zato treba u tim trenucima, kada nije kako mi želimo, da se radujemo, zato što je to volja Božja. I Gospod u trenutku, ako dođemo do te radosti, šalje blagoslove i otvara nam nove vidike, otvara nam put koji pokazuje da ovo nije sve, da je ovo samo jedan tren. A nije ni tren u odnosu na celu večnost, u odnosu na ono za šta mi živimo“.

On je opisao i kako je izgledalo njegovo hodočašće.

Nikola Rokvić Foto:Antonio Ahel/ATAImages

„Svaki dan je bio jedan tren. Svaki tren je bio Božja ljubav, radost, čudo, da tako ostane… I posmatram i molim se Gospodu da u tim trenucima, pošto se iznenadim, da oprosti mom neverju jer je to u stvari jedina realnost, a nažalost, mi smo zbog svih drugih stvari koje nas ometaju, otišli od Gospoda Boga i onda čekamo da se neko čudo desi. Ali, Gospod Bog je milostiv, on nam pokazuje preko svojih svetih, preko cele prirode, Božje tvorevine, pokazuje svoju milost, svoju ljubav i svoju blagodat“, kazao je Rokvić.

Nikola Rokvić Foto: M.M./ATAImages

„Ne znam, ovaj put je pokazao da je jedini pravi i ispravni smer, smer bogotražnje, bogospoznaje, smer pokajanja, požrtvovanja, preobraženja i smer apsolutne predaje celog sebe Gospodu. I, kada bi me pitali šta je to što mi je dalo snagu da uspem na ovom putu, tj. što sam ja svoj život dao Gospodu na ovom putu, rekao bih: ‘Gospode, kako god bude, ja idem, ti znaš najbolje’. Mislio sam da će biti mnogo teže. Meni je, uz Božju pomoć, sve ovo bilo lako. Radujte se, ljudi“, zaključio je Nikola Rokvić.

Podsećamo, on je sa svojom suprugom Bojanom osnovao fondaciju „Porodica“ u okviru koje će pomagati nezbrinutoj i bolesnoj deci, kao i talentovanoj deci kojoj je potrebna novčana pomoć. Nikola je zato krenuo na hodočašće ka manastiru Svetog Nektarija Eginskog i na tom putu je skupljao sredstva za fondaciju. Put je trajao 31 dan, a do sada je skupljen 31 milion dinara.

BONUS VIDEO: Otvaram vrata, zatičem ga kako razvaljuje klavir, i pitam se šta ja tražim ovde: Slavko Banjac o neobičnom susretu s legendarnim pevačem

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare