Podeli:
Srđan Dragojević Foto: N1

Reditelj Srđan Dragojević jedan je od onih javnih ličnosti koje su podržale proteste koji su se sinoć odigrali na platou ispred Skupštine Srbije nako što je predsednik Aleksandar Vučić objavio odluku o uvođenju policijskog časa tokom vikenda usled pogoršane epidemiološke slike.

Naime, Dragojević je sinoć tokom trajanja protesta na svom Tviter nalogu napisao:

PROČITAJTE JOŠ

“Sutra nas mora biti 200 hiljada. Da vidimo hoće li Vučićeva mafija i paravojne formacije da ovako kinje mlade ljude?! Šamaraju ljude koji leže na ulici, tuku mladiće koji sede na klupi. Imam 57 godina, nemam problem ni da poginem, lepo sam proživeo. Moja deca još nisu, a vala – hoće”, stoji u njegovom Tviter statusu.

Podsetimo, u centru Beograda sinoć su satima trajali sukobi policije i učesnika protesta, koji su se okupili ispred Skupštine Srbije nakon što je predsednik Aleksandar Vučić najavio ponovno uvođenje policijskog časa zbog pogoršane epidemiološke situacije.

Protest je započeo s nekoliko stotina građana, da bi se taj broj kasnije znatno uvećao, a nakon što je deo demonstranata ušao u zgradu Skupštine, počeli su incidenti i sukobi s policijom.

U nastavku sukoba demonstranti su policiju zasipali jajima, kamenjem, plastičnim flašama i bakljama, zapaljeni su kontejneri, a prema prvim izveštajima, povređenih ima na obe strane.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar