Sin Marine Tucaković za Nova.rs otkrio njenu poslednju želju

Showbiz 20. sep. 202113:09 > 14:23
Podeli:
Marina Tucaković i Milan Radulović Laća Foto: Zoran Lončarević, Screenshot/instagram.comlaccanotlaca

Tekstopisac Marina Tucaković preminula je sinoć u 68. godini života, potvrdio je za Nova.rs njen sin Milan Laća Radulović. Porodičnu izjavu ožalošćenog sina i Marininog supruga Aleksandra, koju je porodica poslala redakciji Nova.rs, prenosimo u celosti. U njemu se nalazi i poslednja želja Marine Tucaković.

„Naša draga supruga i majka, Marina Tucaković, preminula je 19. septembra u u 67. godini života, usled komplikacija izazvanih oboljenjem kovid-19 nakon višegodišnje borbe s rakom.

PROČITAJTE JOŠ

Umrla je brzo, par dana nakon što je hospitalizovana. Njena bolest je već nekoliko meseci vodila bitku protiv nje, a kovid je uspeo da je pokosi za samo nekoliko dana. Umrla je van svoje kući, u nesvesnom stanju, i otišla na nebo ostavivši svoje najbliže, muža i sina.

Svaki minut koji je Marina provela u bolnici za nas je bio dug kao godina. Uvek se odgovorno pazila za ovih godinu i po dana pandemije, ali je samo jedan trenutak bio potreban da bude izložena virusu koji je obesmislio godine njene bitke s rakom. Nije stigla da primi prvu dozu vakcine zbog terapije koju je upravo završila. Slaba i bolesna, nije imala tu sreću da sebe zaštiti, a to joj je bila želja.

Zahvaljujemo se od srca za sve izjave podrške, saučešća i prijateljstva. Hvala i svima koji su bili uz Marinu od prvog dana kad je saznala da je bolesna – značio nam je svaki izraz prijateljstva u svim teškim trenucima. Znamo da je Marina mnogim ljudima mnogo značila, da je bila voljena i cenjena i kao čovek i kao umetnik. Da je Marina ostavila trajan trag na muzičku scenu Srbije i regiona je nešto čime se ponosimo i po čemu nam je drago da će se ona pamtiti.

Znamo da se mnogi trenutno osećaju ožalošćeno. No, u ovom trenutku molimo javnost da poštuje našu privatnost i naše želje – mi smo izgubili majku i suprugu, životnog saputnika, a ne nacionalno blago.

Marina nikada nije volela patetiku i masovno obeležavanje njene smrti bilo bi protiv duha po kom je živela i radila. Njena želja je uvek bila da bude sahranjena u porodičnoj grobnici, zajedno sa svojim sinom Milošem, a ne u Aleji Velikana.

Nije volela pompu. Njena želja je bila da se sahrana obavi intimno, u krugu najuže porodice i prijatelja, uz prisustvo sveštenika i opelo. U vidu epidemiološke situacije i u želji da zaštitimo naše najbliže od te strašne bolesti koja je na kraju svega odnela Marinu, želimo da se oprostimo od nje bez prisustva publike i novinara.

Kako bi ispoštovali njene prijatelje, saradnike, poštovaoce, a i javnost, biće održana komemoracija nakon 40 dana žalosti. Tačan datum i mesto događaja biće naknadno saopšteno, pod pokriljem uprave grada.

Poštujmo Marinine želje, kao što volimo njene pesme, budimo odgovorni prema situaciji, kao što bi ona bila, i pustimo ožalošćene da tuguju u miru.

Hvala.

Aleksandar Radulović i Milan Radulović, ožalošćeni.“

Marina Tucaković je karijeru započela sarađujući s grupom Zana, za koju je napisala hit Dodirni mi kolena koji je doživeo brojne prepeve. Inače sarađuje s muzičarima srpskog govornog područja.

Autorka je tekstova pesama Cece, Dragane Mirković, Jelene Karleuše, Lepe Brene, Zdravka Čolića, grupe Zana, Tošeta Proeskog, Džeja, Željka Samardžića, Aca Lukasa, Saša Matića, Miligrama, Željka Joksimovića, Ane Nikolić, Severine, Nede Ukraden, Nataše Bekvalac, Olivera Mandića, Slađane Milošević, Harisa Džinovića, Tanje Savić…

BONUS VIDEO: Marina Tucaković: „Kršim pravila, briga me za sve“

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

 

Komentari

Vaš komentar