Printscreen/ Youtube

Popularna glumica prošla je kroz težak periodu kada su se otkazivali nastupi zbog mera sprovedenih u borbi protiv koronavirusa.

Ljiljana godinama za svoju publiku nastupa u Skadarliji, a sada je dobila šansu koja se ne propušta.

PROČITAJTE JOŠ:

Glumica je srećna jer će prvi put u svojoj karijeri da igra veliku i značajnu ulogu u domaćoj telenoveli.

„U seriji igram spremačicu Stevku oko koje se svašta dešava. Ona je od onih osoba koje sve znaju, čuju i vide i na sve imaju svoj komentar. Jednostavno, mešaju se u svaku situaciju. Stevka zaista zaviruje svuda – u svaku fioku, u svaki džep, smešta ali i namešta. Dobila sam šansu koja se ne propušta. Lepo je što sam deo ekipe i deo ovakvog velikog projekta“, ispričala je Ljiljana, pa se osvrnula na sličnosti sa likom koji tumači:

„Naravno da ima nekih sličnosti i uvek kada radimo neki lik pronađemo prvo kod sebe te sličnosti. To mi pomaže za lakše kreiranje te uloge. O kojim sličnostima je reč neka, za sada, ostane tajna.“

Glumica je otkrila kako njena ćerka Darija reguje na novi projekat svoje majke.

„Ona je oduševljana što radim i što svakodnevno snimam. Sve je zanima šta će se dešavati u seriji, pa se stalno raspituje podrobno o mojim scenama koje snimam. Već je počela da se šali sa mnom kada spremam po kući i čistim stan. Obično mi kaže da ne preterujem u sređivanju, jer to je moja uloga u seriji. Ja stvarno volim da budem pedantna i da mi kuća bude stalno pospremljena, kada imam vremena. Darija, koja uskoro puni devet godina, kada treba da raskloni svoje stvari i spremi sobu obavezno uzvikne: ‘Mama, ja ne mogu da sredim tako dobro kao ti’. Sva je u priči oko moje nove uloge“, rekla je glimica, pa je prokomentarisala nastupe u Skadarliji:

„Ja radim u Skadarliji četvrtkom, petkom i subotom. Igram predstavu koju mnogo volim i mogla bih da je svakodnevno radim, kada bi postojala mogućnost. Jednom mesečno igram i monodramu ‘Moj otac Vuk Karadžić’ u Muzeju Vuka i Dositeja. To je emotivna priča o životu porodice Vuka i Mine Karadžić. Mislim da je izuzetno važan projekat i da bi trebalo mnogo više da se igra i to po čitavoj Srbiji, jer je važno da ne zaboravimo ni Vuka Karadžića, ni nešto što je pismenost, ni nešto što ima veze sa našim korenima.“

Popularna glumica prošla je kroz težak period u toku epidemije koronavirusa, kada su se redovno otkazivali nastupi brojnih umetnika.

Foto: Zoran Lončarević

„Sedam meseci ne radim i naravno da je korona uticala. Neverovatna mi je priča, kao da sam u zoni sumraka iz koje nikako da se probudim. Došla sam večeras u Skadarliju da obiđem restorane. Još uvek su svi jako stegnuti, ali je bliže tu nada da će se ovo sve završiti“, pričala je svojevremeno Ljiljana za emisiju „Premijera – Vikend specijal“.

Ona je tada istakla da je dobila pomoć od države, ali da je zbog otkazanih nastupa postala „socijalni slučaj“. Pored teške finansijke situacije, nije upućivala apel za pomoć.

„Nisam upućivala apele, bilo je uplaćemo nekih 90 hiljada za prva tri meseca, a onda smo postali socijalni slučajevi, sticajem okolnosti. To ti je kad ti život da limun, a napraviš limunadu. Desilo mi se da je advokatska kancelarija napravila donaciju za igranje moje predstave o Skadarliji“, ispričala je glumica.

BONUS VIDEO: TOP 5 najlepših jugoslovenskih glumica

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.