Dragana Kosjerina i Branislav Klanšček Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs/Milos Tesic/ATAImages/Milan Maricic/ATAImages

Upravni odbor RTS-a objavio je zapisnik sa 23. redovne sednice Upravnog odbora JMU RTS, održane 20. juna 2024. godine na kom se pominje i jedna od naših najpoznatijih voditeljki Dragana Kosjerina.

Sednici su prisustvovali predsednik Upravnog odbora Branislav Klanšček, zamenik predsednika Miroslav M. Nikolić, Brako Radun, Filip Rodić, Predrag Azdejković, Nenad Janković i prof. dr. Milivoje Pavlović.

Oni su razmatrali dnevni red koji se sastojao od osam stavki, a upravo osma stavka „Razno“ ticala se voditeljke Dragane Kosjerine.

PROČITAJTE JOŠ:

U tački broj tri se navodi izveštaj predsednika Upravnog odbora Branislava Klanščeka koji je izneo izveštaj o strukturi sredstava utrošenih na proizvodnju programa i naveo da se iz tog izveštaja vidi koliko je novca utrošeno za programski sadržaj televizije, izvršne produkcije, licence i tako dalje.

Voditeljka Dragana Kosjerina je takođe bila tema na 23. redovnoj sednici Upravnog odbora, a mi vam u nastavku teksta prenosimo od reči do reči šta je Branislav Klanšček video kao sporno kada je njihova zaposlena u pitanju.

Branislav Klanšček Foto: N1

„Na kraju izveštaja, predsednik Upravnog odbora Branislav Klanšček je rekao da ga je obavestio predsednik Programskog saveta da je na sednici Saveta pod tačkom ‘Razno’ bilo reči, a da se i on saglasio i da smatra da je prikazivanje svadbe Dragane Kosjerine u okviru emisije ‘Jedan dobar dan’, kao i objavljivanje svadbe, slika na sajtu RTS-a, hvatanje bidermajera itd. za žutu štampu, da nije za RTS. Da smatra da je to zloupotreba javnog prostora i da to svakako nije javni interes građana. Rekao je da je tim povodom razgovarao sa glavnim i odgovornim urednikom Informativnog programa, koji mu je rekao da on to nije dozvolio“, piše u zapisniku koji je objavljen na sajtu RTS.

Venčanje Dragane Kosjerine i Bojana Perduva Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Mi smo pokušali da stupimo u kontakt sa voditeljkom Draganom Kosjerinom kako bismo čuli njenu stranu priče, kao i komentar na reči Branislava Klanščeka, međutim odgovor nismo dobili do vremena objavljivanja ovog teksta.

PROČITAJTE JOŠ:

Stupili smo u kontakt sa Branislavom Klanščekom koga smo pitali da li je Upravni odbor preduzeo neke mere na osnovu svega što je izneto na sednici RTS-a, a on nam je ljubazno odgovorio sledeće:

Foto:TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

„Ja sam svoj stav izneo u samom zapisniku, kao i to da je glavni i odgovorni urednik Informativnog programa, Nenad Stefanović, bio protiv teksta koji se našao na portalu RTS i da je tražio da se isti ukloni, ali iz kojih razloga do toga nije došlo – nije poznato. Mislim da je to pravo pitanje za Sandru Perović, glavnu i odgovornu urednicu Zabavnog programa kada govorimo o „Jednom dobrom danu“. O ovome je bilo reči i na Programskom savetu“, rekao je nam je Klanšček.

Po statutu Javnog servisa, predsednik Upravnog odbora RTS nema prava da se meša u uređivačku politiku televizije ili sajta RTS.

Pomenuta svadba voditeljke i novinarke Dragane Kosjerine, inače dugogodišnjeg zaštitnog lica Javnog servisa, prikazana je u emisiji „Jedan dobar dan“ u izmontiranom isečku od svega trideset sekundi. Dragana Kosjerina je inače voditeljka i domaćin emisije, a kolege s RTS su na ovaj način želele da joj čestitaju venčanje, rekao je izvor s RTS za Nova.rs.

Portal Nova.rs probao je da stupi u kontakt sa glavnom i odgovornom urednicom Zabavnog programa RTS Sandrom Perović, ali do objavljivanja ovog teksta nismo dobili njen komentar.

Podsetimo, atraktivna voditeljka Dragana Kosjerina se udala u subotu 8. juna ove godine, venčanje je bilo u Crkvi Svetog Marka, a sutradan su obavili i građansko venčanje.

Srce lepe voditeljke ukrao je izvesni Bojan Perduv koji je po zanimanju stomatolog, a sa kojim je u emotivnom odnosu od 2018. godine.

Sajt RTS-a je jedini imao ekskluzivne slike i snimke, a takođe su u svojim vestima naveli da je slavlje upriličeno za oko 100 zvanica među kojima su se našle i Draganine kolege sa televizije.

Inače, Dragana Kosjerina je na RTS-u deo tima Zabavnog programa i trenutno vodi kviz „Ja volim Srbiju“, jedna je od voditelja emisije „Jedan dobar dan“, ali i „Pesme za Evroviziju“.

BONUS VIDEO: Sandra Božić i Biljana Đorđević na RTS-u: Voditeljka je morala da im oduzme reč i napravi facu koja se retko viđa uživo u programu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare