Foto: EPA/STEPHANIE LECOCQ, EPA-EFE/PETER FOLEY

Harijevi memoari uzdrmali su svetsku javnost, a britanska kraljevska porodica ih do sada nije komentarisala.

Kontroveze oko britanske kraljevske porodice ne prestaju.

PROČITAJTE JOŠ:

Nedavno je vojvoda od Saseksa, Hari, objavio svoje memoare pod nazivom „Rezerva“ i u njima izneo brojne skandalozne detalje vezane za svoju porodicu.

Poznato je da Bakingemska palata nikad ne komentariše napise tabloida, niti skandale koji se vezuju za njih, te su jasno stavili do znanja da neće komentarisati ni Harijevu knjigu.

Princ Vilijam i njegova supruga Kejt nedavno su posetili novu bolnicu u Liverpulu, a okupljeni novinari su im postavljali pitanja vezana upravo za Harijeve memoare.

„Planirate li da ikad komentarišete Harijevu knjigu“, pitali su novinari Vilijama, ali je on odlučio da ignoriše pitanje.

“Jeste li imali priliku uopšte da pročitate knjigu svog brata”, pitao je drugi novinar, ali Vilijam ni na ovo nije odgovorio.

Ipak, stručnjaci za govor tela su za britanski „Mirror“ protumačili šta su zaključili na osnovu ponašanja princa i princeze od Velsa.

Foto:EPA-EFE/PHIL NOBLE

„Par je odavao znakove koji su nam dali da naslutimo da skrivaju neku vrstu unutrašnje napetosti zbog onog što je Hari otkrio u knjizi dok su im dobacivali pitanja na njihovom prvom zvaničnom izlasku nakon objave memoara“, rekla je Džudi Džejms.

„Dok su izlazili iz automobila, njihovi osmesi su delovali bledo, a iako su se osmehivali u automobilu i to je delovalo slabo i ukočeno“, dodala je ona.

Posebnu pažnju privukao joj je jedan Vilijamov gest.

„Vilijam koristi jedan gest koji odaje moguću anksioznost. Podiže ruku kao da proverava kravatu, iako nosi džemper, i stavlja je na grlo, što je gest koji odaje ranjivost. Njegovo mahanje gomili ima sličnosti s Harijevim mahanjem fanovima ispred studija Stivena Kolberta. Obojica signaliziraju potrebu za odobravanjem i prijateljstvom ovim skromnim, prijateljskim mahanjem otvorenih dlanova. No, dok je kod Harija propraćena blještavim pobedničkim osmehom, Vilijamu se skromnost vidi i na licu“, istakla je Džudi.

„Kejt i Vilijam ovde, kao i obično ogledalo su jedno drugo, pokreću se naizgled kao jedna osoba dok pozdravljaju svoje domaćine“, zaključila je stručnjakinja.

BONUS VIDEO: Princ Vilijam i Kejt Midlton gledaju Đokovića

 

Komentari

Svi komentari (0)