Foto: Printscreen/RTS

Emisija "Biser pustinje" posvećena Svetskom prvenstvu u fudbalu emituje se na RTS-u, a voditeljski dvojac privukao je veliku pažnju.

Dragana Kosjerina i Jovan Memedović često su tema komentara na društvenim mrežama, i to uglavnom pozitivnih.

PROČITAJTE JOŠ:

Jedan od najupečatljivijih napisala je jedna korisnica Tvitera, a on glasi:

„Dragana Kosjerina i Memedović, moj izabrani spoj za uši i oči.“

Voditeljka za sve

Dragana Kosjerina već neko vreme radi na Radio televiziji Srbije, ali se već godinama bavi ovim poslom.

Ona je rođena 22. avgusta 1987. godine u Sarajevu, odakle se sa 5 godina preselila u Beograd.

Sa 17 godina počela je da se bavi manekenstvom.

Prvi put izlazi pred kamere u saradnji sa producentom Savom Jovanovićem, sa kojim je sarađivala dok se bavila manekenstvom i snimila pilot za emisiju „Muzička top lista“, koji ju ohrabruje da konkuriše za lice na sportskoj televiziji „Sport klub“, na kojoj radi od 2011. do 2014. godine, nakon čega odlazi na RTS.

Retkost je da žene budu sportski novinari, ali Kosjerina je upravo to radila nekoliko godina. Pored vođenja emisije u studiju, ona je često išla na sportske događaje i bila reporter.

Verovatno je baš iz tog razloga izabrana da sa Memedovićem vodi emisiju o Svetskom prvenstvu u fudbalu.

FOTO: Printscreen/Youtube/RTS

Nakon prelaska na RTS postaje voditelj zabavnog programa. Najpre, u emisijama Sportski dnevnik, a potom i Nedeljno popodne. Danas je isključivo vezana za zabavni program RTS-a.

Krajem 2015.godine postaje voditelj šou programa „Ja mogu sve“, u kojem su se učesnici nadmetali u plesu, glumi, pevanju…

Naredne godine počela je da se uključuje kao zvanični spiker za Pesmu Evrovizije i pred celom Evropom otkriva kako je Srbija glasala na takmičenju.  Iste godine, sa Aleksandrom Stojanovićem, vodi emisiju Olimpijsko popodne, koja prati dešavanja na Olimpijskim igrama u Riu.

Nakon toga, emisije koje je vodila Dragana Kosjerina samo su se nizale: Jutarnji program, „Ja volim Srbiju“, „Luda noć“, „Beovizija“…

Momak Dragane Kosjerine velika je voditeljkina ljubav, a o njemu javnost malo toga zna.

Njen verenik Bojan Perduv inače je stomatolog.

„Meni se dopada Bojan, meni se dopada njegov posao, meni se dopada njegov odnos prema poslu, odnos prema mom poslu, način na koji me tretira. Tu je splet okolnosti, to što je on stomatolog nije me opredelilo, ali je možda malo pomoglo“, rekla je Kosjerina jednom prilikom.

Od sporta do bega u prirodu

Jovan Memedović je srpski novinar i voditelj. Rođen je 1960. godine u Beogradu, otac mu je bio ekonomista rodom sa Durmitora, a majka psiholog sa Cetinja, a kao novinar je počeo da radi 1986. godine.

Zanimljivo je to da je on zapravo završio Fakultet za fizičku kulturu.

Kao i njegova koleginica, i Memedović je počeo svoju karijeru kao sportski novinar.

Par godina kasnije, postao je voditelj autorskih emisija, a definitivno najpoznatija je „Sasvim prirodno“. Voditelj je i kviza „Potera“ na Radio televiziji Srbije.

Koliko Jovan Memedović voli prirodu govori i to da je sagradio brvnaru u kojoj često provodi vreme. Ona se nalazi izvan Beograda, i na fotografijama na njegovom Instagramu može se videti da je uređena kao prava planinska kuća.

Spoljašnost kuće nije otkrivena za javnost, a voditelj tamo najčešće uživa sam sa svojim psima.

Memedović je godinama bio u braku sa Mirjanom, sa kojom ima dvoje dece. Međutim, oni su se razveli 2014. godine.

Bivši supružnici i roditelji dvoje dece Maše i Uroša razišli su se bez grubih reči, te je i sam proces razvoda bio bezbolan. Navodno je voditelj malo vremena bio kod kuće, zbog prirode svog posla, a nakon putovanja, bilo mu je teško da se vrati u gradsku gužvu, te je odlazio u svoju vikendicu u planini.

BONUS VIDEO: Najbolji profesor hemije u Srbiji – i Memedović se divi njegovom školskom kvizu

Komentari

Svi komentari (1)