Kija Kockar Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Nakon objavljenog teksta na portalu Nova.rs, "Obesmislili Pesmu za Evroviziju ’22: Lukas s rijaliti zvezdom došao na RTS", rijaliti učesnica Kristina Kija Kockar slala je privatne poruke novinaru Nova.rs, a onda je odbila da odgovori i na tri jednostavna pitanja.

Naime, Kristina Kija Kockar kasno sinoć poslala je dve privatne poruke novinaru našeg portala želeći da bude izuzeta iz tekstova. Njene poruke i javnu prepisku sa našim novinarom, Perom Jovovićem, prenosimo u celosti.

Poruke Kristine Kije Kockar takođe prenosimo u originalu, bez ikakvih izmena ili gramatičkih ispravki.

„Gospodine Jovovicu,

Ne razumem zbog čega mene pokušavate da blatite zarad rata sa drugim ljudima. Vidim da ste autor tekstova u kojima ste izneli neistine i u kojima ste pokušali da me ponizite. Prvo govorim za vas tekst : “Kija Kockar je kao učesnica u emisiji Hit Tvit govorila da je opozicija navodno palila njene knjige, te ih je upoređivala sa fašistima. Mirković je menadžer i Lukasu, i Kristini Kiji Kockar.”  Kao prvo, to je neistina da sam ikad rekla da je opozicija deo toga, već su to uradila deca koja ne znaju ni šta su uradila. U toj emisiji se nekom drugom palila knjiga. I da, istorijski, u vreme fasizma , knjige su se palile i ne razumem ko to podržava. Izmedju ostalog, ja sam u emisiji bila politički neutralna, a sve bi ovo i znali da ste je zaista pogledali pre nego sto ste me “obeležili” ili ubacili reč “opozicija”. Takodje ste naveli da su SVI članovi konferencije napali opet opoziciju , sto opet uključuje mene ,pa vas molim da citirate moju rečenicu gde ja to napadam.“

Foto: Printscreen/Instagram

„Poslednja stvar koja se desila je opet pokušaj da mene ponizite govoreći da sam svojim prisustvom “obesmislila RTS” i navodeci da sam zaštitno lice Pinka, sto nije tačno, učestovala sam u njihovom rijaliti programu ali nemam nikakvu obavezu prema njima niti sam imala. Ponižavajući mene da sam rijaliti zvezda , pa da, pobedila sam u rijaliti programu ali ja imam svoje zanimanje pa čak i diplomu ako vas zanima. Zamolila bih vas da se etički ponašate kao novinar i u tudje sukobe me ne dovodite osim kad sam zaista deo nečeg. Osećala sam da treba ovo lično da vam napišem jer ne smatram da ste me bilo šta “oštetili “ nego smatram da me bespotrebno koristite kao ličnost zarad ratova izmedju vas i ljudima sa kojima saradjujem oko muzike. Na prvoj konferenciji gde sam prisustvovala sam čak rekla vašoj koleginici da do sada nisam imala ja lično problem sa vama (ne znam ni zašto bih imala) i da slobodno može da postavi pitanje meni. I onda vidim ove tekstove. Veliki pozdrav , Kristina Kockar.“

Foto: Printscreen/Instagram

S obzirom na to da se novinar našeg portala i Kristina Kija Kockar ne poznaju privatno, te da novinar našeg portala ovakav vid poruka smatra neprimerenim, odgovorio joj je javno na svom Instagram storiju.

„Biti na Pinku u plagiranoj političkoj emisiji je stejtment, pojaviti se sa homofobom je stejtment, ne možeš biti politički neutralna i dizati rejting SNS političarima u isto vreme, a o opoziciji govoriti u kontekstu fašizma – i onda kao, ja sam politički neutralna. Kao javna ličnost, ne družiš se sa ljudima sa čijim se stavovima ne slažeš. Svojim prisustvom daješ podršku nosiocima pogrešnih vrednosti. Da li ti ljudi zloupotrebljavaju naivnost Kije Kockar? To je nešto čime ona treba da se bavi, dok se jasno ne ogradi, svi mi to vidimo kao i njene stavove“, napisao je naš novinar.

Foto: Printscreen/Instagram

Kija Kockar je potom ponovo poslala privatnu poruku zahtevajući da se sve što je ona napisala objavi javno.

Naš novinar je to uradio – postavljajući tri jasna pitanja Kristini Kiji Kockar, na koja je ona odbila da odgovori.

„Kako niste deo nečega ako dolazite na događaj i pravite društvo čoveku koji je na sudu zbog mizogenih i homofobičlnih ispada? Da li su to stavovi iza kojih i Vi stojite? Da li podržavate vladajuću partiju i njene predstavnike, jer sedite u istim političkim emisijama i opravdavate njihovo neosnovano nazivanje opozicije fašistima dajući lične primere? Molim Vas, razjasnite nam ovu dilemu. Važno je, i nije samo zbog muzike“, napisao je naš novinar.

Foto: Printscreen/Instagram

Kristina Kija Kockar je odbila da na pitanja odgovori.

Foto: Printscreen/Instagram

Kristina Kija Kockar u prošlosti je bila gošća emisije Hit Tvit u kojoj je pričala o opoziciji i vlasti, a sagovornici sa kojima je sedela su pravili paralelu sa fašistima, tako nazivajući predstavnike opozicije.

Važno je podsetiti i da je javnosti nedovoljno poznat Insitut za političko umrežavanje, iza kojeg stoji Aleksandar Đurđev, Vučićev koalicioni partner u Skupštini AP Vojvodina, pokrenuo nedavno peticiju za „odbranu ugleda predsednika Srbije Aleksandra Vučića od medijskog rata“, koju je, između ostalog, potpisala i Kristina Kija Kockar.

Na toj peticiji stoji potpis i folk pevača Ace Lukasa.

Kija Kockar i Aca Lukas imaju istog menadžera, a zajedno su prethodnih dana bili na festivalu za pesmu za Evroviziju, ali mu je Kija pravila i društvo na konferencijama za medije. Potiv Lukasa se vodi nekoliko pravnih postupaka zbog toga što je u prošlosti imao niz mizogenih i homofobičnih uvreda. 

BONUS VIDEO: Lukas o svađi sa RTS i homofobičnim stavovima

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.