Viktorija Bekam Victoria Beckham
Viktorija Bekam Foto:Image Press / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Viktorija Bekam proslavila se kao Spajs Grlsica, pa postala modna kreatorka.

Poznatoj pevačici iz devedesetih godina prošlog veka mnogo su predviđali neuspeh kada je obelodanila da će se oprobati u svetu mode.

PROČITAJTE JOŠ:

Viktorija Adams rođena je 17. aprila 1974. godine u dobrostojećoj porodici. Otac joj je bio inženjer elektronike, koji je sjajno zarađivao, pa je stalno dolazila u školu luksuznim automobilima.

Ipak, Viktorija je bila veoma nesrećna tokom detinjstva, jer je u školi trpela zlostavljanje.

Zbog svega toga je bežala u neki svoj svet, svet kreacija, kod kuće postavljala predstave, za njih osmišljavala kostime, eksperimentisala s frizurama, pevala, slikala se. U jednom trenutku rekla je roditeljima da želi da bude pevačica, i to nakon što je gledala film “Glory”.

Foto:EPA/IAN LANGSDON

Roditelji se nisu zgrozili na tu ideju, već su je podržali.

Njena prva grupa zvala se „Persuasion“, ali audicija na kojoj se pojavila 1994. promenila je sve. Postala je član grupe Spajs Grls, a nakon velikog uspeha s prvim hitom “Wannabe”, Spajsice postaju ne samo najpopularnije Britanke nego im se klanja ceo svet, prenosi Kurir Stil.

Ipak, popularna grupa se u jednom trenutku raspala, a Viktorija je otpočela solo karijeru koja i nije bila baš uspešna. Tada je odlučila da se bavi modom, te je jedno vreme bila veoma uspešan model.

Viktorija je nosila modne revije, snimala kampanje, neko vreme je čak bila ambasadorka modne kuće Dolče i Gabana.

Kroz sve te poslove sazrevala je njena ideja da lansira sopstvenu kolekciju. Prva je bila isključivo od džinsa, koja se sastojala od skupih farmerica, koje su koštale 300 dolara, što je tada bilo neverovatno skupo.

Godine 2006. Viktorija Bekam se prvi put oprobala kao modna urednica, i to na snimanju za svoju prijateljicu, glumicu Kejti Holms. Na tom poslu ona je odabrala svu odeću koju je Kejti nosila, ali i bila art-direktor, jer je odredila dizajn svake fotografije. U leto iste godine na tržištu se pojavila kolekcija njenih sunčanih naočara, koja je takođe rasprodata brzinom svetlosti.

Za sve to vreme mediji su pisali o njoj kao o bogatoj ženi fudbalera, koja nema modno obrazovanje i koja uzima mladim talentima prostor.

Međutim, ona je 2008. godine zaradila neverovatnih 100 miliona dolara, kako pišu američki mediji.

Foto:EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo

Posebno se pamti i njena kolekcija iz 2013. godine koju je nazvala “Icon” i koju su bukvalno razgrabile neke od najslavnijih žena na svetu, počevši od glumačkih legendi Holivuda.

Tako je žena kojoj su na modnim počecima mnogi osporavali čak i pravo da pokuša da bude modna dizajenrka danas jedna od najcenjenijih modnih kreatorki Britanije i sveta.

Pored poslovnih uspeha, Viktorija je već godinama u braku sa Dejvidom Bekamom.

Dejvid je Viktoriju ugledao na televiziji i bila je to ljubav na prvi pogled, već je tada saigračima rekao kako će baš on jednog dana oženiti najprivlačniju Spajsicu. I zato nije ni čudno da je u strahu da ne izgubi njen broj telefona zapisao na avionsku kartu.

I tom braku fudbalera i pevačice mnogi su predviđali kratak rok trajanja, ali iza Viktorije i Bekama danas su 25 godina braka i četvoro dece – Bruklin, Romeo i Kruz, kao i ćerka Harper.

Foto:EPA-EFE/Julio Munoz

Pre Dejvida i pre slave Viktorija je bila verena za Marka Vuda, čije je prezime koristila na prvim nastupima s grupom, iako nisu bili venčani. Toj vezi je presudila njena slava, a tabloidi su zabeležili i činjenicu da, kada ga je ostavila, Viktorija Marku nije vratila verenički prsten.

Mnoge fascinira to što se Viktorija gotovo nikada ne smeje i važi za veoma hladnu osobu. Među brojnim paparaco fotkama, retko kad se može videti da je Viktorija nasmejana, a razlog tome nikome nije jasan i nikada nije otkriven, iako su mediji pisali o mnogim teorijama.

BONUS VIDEO: Top 5 poznatih koji imaju vanbračnu decu

Komentari

Svi komentari (0)