Foto: Francisco Morales / Eyepix / Profimedia

Danas je održana sudska parnica u vezi starateljstva koje nad pop zvezdom Britni Spirs ima njen otac Džejmi Spirs. Sud je poništio žalbu upućenu od strane njenog advokatskog tima i njen status ostaje nepromenjen - Britni Spirs još uvek nije slobodna žena.

Britni je 2007. godine, nakon javnog nervnog sloma koji je doživela, bila hospitalizovana i pod psihijatrijskim nadzorom, dok su njenim finansijama upravljali njen otac i menadžer Džodi Mongomeri, koji je sasvim preuzeo tu ulogu 2019. godine, za naknadu od 1,1 milion dolara godišnje.

PROČITAJTE JOŠ

Tokom prethodnih 12 godina Britni Spirs je izdala četiri albuma, organizovala izložbu svojih slika 2018. godine. Britni je takođe bila i član žirija svetski poznatog talent šou programa X Faktor, te je lansirala parfeme i modne proizvode. Održala je i nekoliko sezona mega uspešne koncertne rezidencije u Las Vegasu.

Međutim, nakon nervnog sloma koji je doživela 2007. godine, Britni je bilo onemogućeno mnogo toga – da vozi kola, da glasa, da se venča, da se uda i rodi još dece, da troši sopstveni novac, a njenim životom je u potpunosti upravljao njen otac.

#FreeBritney pokret

Pokret #FreeBritney (prim.aut. Oslobodite Britni) nastao je kao reakcija njenih zabrinutih fanova, a priključile su mu se i javne ličnosti poput Majli Sajrus i Rajs Mekgouan.

Cilj ovog spontanog pokreta je traženje pravde za “pop princezu” Britni Spirs, koja već godinama zarađuje novac kojim ne može da raspolaže, već od svojih staratelja dobija nedeljni džeparac, te ne može sama ni da donosi svoje odluke, ni stara se o sebi.

Foto: Francisco Morales / Eyepix / Profimedia

Fanove je dodatno zabrinula i činjenica što je njena majka pre mesec dana podnela zahtev sudu da bude obaveštena o svim odlukama vezanim za ćerku, a isto je pokušala da uradi i 2019. godine, ali bezuspešno.

“Njena majka je oduvek htela da učestvuje u tom starateljstvu. Pokušala je već na nekoliko načina”, rekao je izvor za “ET Online” nedavno.

U sve su se uključili i bivši saradnici pevačice koji su potvrdili stravične navode, a jedan od njih Endrju Galeri kao dokaz priložio je zabrinjavajuća pisma koje je navodno dobio od Britni, a u kojima se ona žali kako ju je otac lažima i prevario uvukao u starateljstvo.

S druge strane njeni sadašnji saradnici ističu da je #FreeBritney samo jedna velika teorija zavere, pa tako Britnin menadžer Lari Rudolf tvrdi da je starateljstvo dobra stvar za nju.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama Instagram, Fejsbuk i Tviter. 

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)