Novinarka RTV Pink-a, Gordana Uzelac bila je jedna od tema emisije "24 minuta sa Zoranom Kesićem", zbog "ružičastog" priloga o kompaniji Linglong i pokušaju da istu zaštiti i podrži u daljem, uspešnom mučenju radnika iz Vijetnama, koji robiju na gradilištu kineske fabrike u okolini Zrenjanina.

Pročitajte još:

Slike horora u kom su živeli Vijetnamski radnici nisu mogle da se vide na većini televizija sa nacionalnom pokrivenošću niti da se u dnevnoj štampi pročitaju njihove autentične priče, zato je Goca reagovala „brzinom munje“, i u svom izveštaju „dala pravu ružičastu sliku“ o uslovima u kojima žive tamošnji radnici, ovaj, „robovi“.

Upravo zbog tog snimka, Kesić je uputio čestitke koleginici Gordani za veoma uspešan i pre svega njenom izveštavanju.

„U prošloj epizodi govorili smo o protestu vijetnamskih radnika u fabrici Linglong kod Zrenjanina i o teškim uslovima u kojima žive. Čak smo njihov položaj uporedili sa položajem robova i u tom svom nekom besu i u neverici da se u 21. veku tako nešto dešava i to u našoj zemlji. verovatno smo propustili da sagledamo celu priču, da vidimo širu sliku, tako reći uskratili smo vas za ‘Gocin ugao’, rekao je Kesić i dodao:

„Treba odati priznanje koleginici Uzelac koja je onako mala uspela da zaobiđe zamke za zečeve oko Linglonga, ogradu oko Linglonga, privatno obezbeđenje i onog Kineza koji blokira put novinarima i urokljivo gleda. Dakle, Gocina strana medalje kaže da se protest i frka u Linglongu nisu ni dogodili“, kaže Kesić.

Ceo prilog iz Kesićeve emisije posvećen Gordani Uzelac pogledajte u videu na početku emisiju, a kompletnu emisiju pogledajte ovde.

BONUS VIDEO: 24 minuta: Breeeee (deo 5)

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.