Goca Božinovska Foto:Antonio Ahel/ATAImages

Pevačica Goca Božinovska sireve smatra svojim porokom, a pečenja se trudi da izbegava.

Iako jela sprema u obilnim količinama, ona kaže da joj se svaki obrok svodi na svega pet zalogaja, ali u povrću, tačnije statarašu, se guši.

PROČITAJTE JOŠ:

Svi je znamo kao odličnu pevačicu, ali Goca Božinovska nam otkriva da, osim mikrofonom, i varjačom barata bez greške. U kuvanju uživa svakodnevno, a kako kaže, ekspert je za morske specijalitete.

„Za mene ne postoje prepreke kada je kuvanje u pitanju, jer sve što naumim znam da pripremim. Kada god mi se neko jelo svidi, automatski tražim recept. Prve korake u kulinarstvu napravila sam uz maminu pomoć, ali svekrva je bila ta koja me je naučila mnogo toga u kuhinji. Od nje sam pokupila recept za pravi kafanski gulaš, i po njemu sam postala čuvena“, objašnjava Goca i nastavlja:

Goca Božinovska Foto:Zoran Lončarević

„Ne volim ništa što je začinjeno i masno, tako da pečenja izbegavam u širokom luku. Uvek se pre opredeljujem za piletinu, mada najviše uživam u povrću, a omiljeno jelo mi je sataraš. Jednom prilikom probala sam kinesku patku, i zgrozila sam se. Ona se preiprema u šećeru, a ne u soli, i zaista mi je ukus bio užasan. Međutim, s vremenom je počeo da mi se sviđa taj specijalitet, pa često u inostranstvu tražim meso sa slatkim sosom“.

Pevačica kaže da ni sama ne zna šta će joj u kući pravi magacin hrane, ali priznaje da namirnice uvek kupuje u ogromnim količinama jer ne želi da misli da li nešto ima ili nema kada počne da kuva.

U kućnoj varijanti ne voli da se opterećuje strogo kulturnim ponašanjem za stolom, dok, kako ističe, na svakom drugom mestu i te kako vodi računa o bontonu.

„Sirevi su mi porok, bez nijh ne znam, ne mogu i neću. Inače, vrlo malo jedem, moj obrok se svodi na pet zalogaja. Ipak, kada kuvam, onda je to obilno, ali od svega toga, ja najmanje probam. Od svih svetskih kuhinja, moram da priznam da sam oduševljena kineskom. Mada, i mi imamo specijalitete, kao što su sarma i roštilj, koji su zaista remek-delo za strane turiste. Doduše, nama je to svaki dan omogućeno da jedemo, pa verovatno više ne znamo merački da uživamo u tome, ali bitno je da imamo čime da se dičimo pred gostima“, priča pevačica i dodaje:

Goca Božinovska Foto:Zoran Lončarević

„Vaspitana sam tako da mislim da je svaka žena kompletna tek kada se dokaže i kao vrsna kuvarica. Nikada nisam zavodila muškarce kulinarskim veštinama, ali im je godilo moje umeće i nisu štedeli na rečima hvale. Za sebe mogu da kažem da sam prava domaćica i svako malo pripremam večere za sebi drage ljude. Takođe, nisu mi strane ni romantične večere koje sam priređivala svojoj jačoj polovini, ali i kojima sam bila iznenađivana od strane istog. Uglavnom smo na taj način obeležavali bitne datume u vezi ili uopšte u godini“.

Goca priznaje da je priređivala romantične večere svom muškracu, ali i da je bila iznenđivana na isti način.

„U intimnom ambijentu sa voljenom osobom, škapmi, školjke i šampanjac odlična su dopuna savršene večeri udvoje. Nisam ljubitelj slatkiša, tako da desert nije neophodan u toj situaciji“, iskrena je pevačica.

BONUS VIDEO: Zejna Murkić o takmičenju za izbor srpskog predstavnika pesme Evrovizije