Čedomir Rajičić, poznatiji kao Čeda Čvorak gostovao je na portalu Nova.rs i u velikoj životnoj ispovesti ispričao je svoj put "preko trnja do zvezda".

Osnivač grupe „Luna“ nam je otkrio da trenutna pevačica Dunja Fleš nije potpisala ugovor sa njim, nego da za sada samo sarađuju, ali i da razmišljaju o novim projektima.

PROČITAJTE JOŠ:

On nam je ispričao da je napisao preko 1000 pesama, a da je objavio preko 300, za grupu „Luna“ 160 i za druge pevače 140 pesama. Čeda je napisao jedan album Ljubi Aličiću, pisao je pesme za Šabana Šaulića, ali i Anu Bekutu kao i mnoge druge velike zvezde.

Dunja i Čeda Čvorak, grupa Luna Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

„Imao sam 6 godina kada sam napisao prvu pesmu koju sam nazvao ‘Prvi sneg’, ja sam dete učitelja, živeo sam u školi i već sa 5 godina sam znao da čitam i pišem, sa 15 godina sam imao svoju rok grupu, a sa 18 i 19 sam imao završen album koji je izašao tri godina kasnije, to je grupa ‘Žiža krv’ iz Loznice, tamo sam išao u gimnaziju. Sve svirke su bile u Loznici, Banji Koviljači, Bogatiću, Šapcu, Sremskoj Mitrovici“, ispričao nam je Čeda.

Muzičar se prisetio i samog početka svoje karijere.

Čeda Čvorak Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„Tada je bila priča da će se otvoriti muzička kuća ‘City records’, a ja sam u tom periodu radio album ’30 dana robije’ za grupu ‘Twins’ i čekao sam u hodnicima Pinka da pokušam da svoje pesme izdam za ‘Pink’. Desilo se da je Oliver Stojiljković bio 000 izdanje, a ‘Twins’ 001, oni su se izdali u istom danu, a grupa ‘Luna’ je pod brojem 016 izdala taj prvi CD i onda se desila ekspolozija za koju nisam ni verovao da će biti“, ispričao je on.

Čeda Čvorak nam je detaljno ispričao kako su izgledali dani dok je čekao u hodnicima televizije ‘Pink’ da ga Željko Mitrović primi u kancelariju.

Željko Mitrović Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

„Oko 850 sati sam čekao, dobio sam dve upale uveta i jednu upali oka, podsmevali su mi se svi, i čistačice i vozači, ja sam čekao po 7-8 sati dnevno i čekao sam priliku da pokažem šta znam. Kada sam video ko sve čeka, shvatio sam da moram biti uporan, a mnogi su bili sujetni, pa su odustali i govorili ‘Šta ja njega ima da čekam’ i tako dalje. Milica Mitrović je za mene čula jer sam imao jedan projekat ‘Čvorak i Pilici’ to je pesma o Josipu Brozu Titu koja je bila zabranjena, a Maja Marković je bila na fesivalu i za nju je znala, a kada je čula pesmu bila je oduševljena, a Željko Mitrović je bio flud, teško ga je bilo uloviti i čekali smo dugo i par puta je Željko pokušao da me otera i da mi kaže da nisam normalan, a ja sam mu rekao da znam šta čekam i da ću biti strpljiv i kada on bude mogao, ja ću biti tu“, počinje priču Čeda o čekanju sastanka koje mu je promenilo život i nastavlja:

Željko Mitrović i Milica Mitrović Foto:E-Stock/Ivan Dobričić

„Nakon tih 850 sati ja sam ušao kod njih u kancelariju, a on je već bio obučen, imao je odelo i kravatu, trebao je da krene na poslovnu večeru, a ja iz torbe izvadim kao uređaj, mini disk i razne kablove jer nisam znao koji on uređaj ima da se poveže i kada je video da sam ja prespreman video sam da se nasmejao. Pustio sam prvu, drugu, treću pesmu, on me pitao koliko imaš pesama, ja sam rekao 15 i on je posle 8 pesme rekao Milici Mitrović da pomeri večeru, pitao me je šta tražim za ovo, ko sam ja i to je bilo ludilo. Kada sam došao kući ispričao sam porodici, tada smo živeli u Marinkovoj bari na Medaku, i Maji i ‘Tvinsu’, svi smo živeli u jednoj zgradi“, prisetio se Čeda.

Maja Marković Luna
Maja Marković Foto: E-Stock/Miloš Rafailović

Pevač nam je ispričao kakve su ovacije naroda bile nakon njihovog prvog gostovanja na jednoj televiziji, a onda se prisetio i odluke Maje Marković da napusti grupu nakon 10 godina vrtoglavog uspeha.

„Kada je Maja otišla, nisam hteo da nastavim sa radom, hteo sam da stanem tu i da se bavim proizvodnjom muzike za druge. Toliko sam truda dao i grizao, moj privatan život bi izgledao potpuno drugačije da se nisam toliko davao. Mislim da nije bilo vredno tolikog truda, najbolja osoba koju sam upoznao je pevačica Lidija Jadžić koja je danas kuma mog sina. Kada sam gledao koliko sam ulagao u pevačice koje nisu bile profit, prodaja ploča je umrla u tom periodu i od tezge smo morali da finansiramo sve. Danas kada bih se vratio vremeplovom tu bih stao, ne bih nastavio“, ispričao je Čeda iskreno za naš portal, a šta je još rekao o prvoj članici grupe „Luna“ Maji Marković pogledajte u videu na početku teksta.

BONUS VIDEO: ISPOVEST „Sa kriminalcima si morao da budeš dobar ili te nije bilo“: Ivan Gavrilović o sprezi estrade i kriminala 90- ih, pomenuo je i Marka Miloševića