Foto: Atlantic Records / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Popularni komičar i glumac Rasel Brend analizirao je tokom svog podkasta da li je novi hit reperke Kardi B vid osnaživanja žena ili je u pitanju seksualizacija ženskog pola bez ikakvog cilja

Nova pesma reperke Kardi B „Wap“ digla je prašinu zbog eksplicitnih seksualnih insinuacija. Nekima je ova kompozicija jedan od načina da žene peuzmu narativ o svojoj seksualnosti i da pokažu da nemaju čega da se stide, dok je za druge ovaj vid „osnaživanja“ žena nepotreban, navodi „Direktno“.

PROČITAJTE JOŠ

U debatu se uključio i komičar i glumac Rasel Brend koji već nekoliko godina ima svoj podkast putem kojeg svojim slušaocima iznosi mišljenje o različitim temama.

On se zapitao da li se radi o feminističkom remek-delu ili je, pak, u pitanju porno video?

Obraćajući se svojim slušaocima, on je naveo da ovakav način propagiranja sopstvene seksualnosti predstavlja vid preuzimanja šablona koji već postoji u muškim hip-hop spotovima.

„Da li je ovo jednakost ako je šablon već kreiran od strane bivšeg dominatora? Odgovor je ne“, rekao je Brend i izazvao burne reakcije ženskog dela svoje publike.

Glumac je nakon ove izjave razmatrao da li se bivša britanska premijerka može smatrati feministkinjom samo zato što je kao žena bila na najmoćnijoj poziciji u zemlji.

Mnogi na društvenim mrežama su uočili dozu ironije u njegovim komentarima. Pre nego što je prestao da konzumira opijate, Brend je bio prilično glasan u deljenju svojih promiskuitetnih priča sa javnošću. Neki su se pitali zašto je njemu bilo „dozvoljeno“ da javno govori o svojim seksualnim iskustvima, dok je tako nešto pogrešno kada to rade dve žene.

Osude su stigle i zbog njegovih komentara od pre nekoliko godina kada je rekao da odbija da menja pelene svom detetu jer je usvojio „mističan“ stav kada je u pitanju roditeljstvo, dok svojoj ženi prepušta „praktičan“ deo odgajanja.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama Instagram, Fejsbuk i Tviter. 

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)