Bojani Maljević jezive pretnje zbog filma o Srebrenici

Showbiz 27. apr. 202112:32 > 12:52
Podeli:
Foto:Zoran Lončarević

Glumica i producentkinja Bojana Maljević, napisala je na Tviteru da dobija jezive pretnje i uvrede zbog toga što je pred ovogodišnju dodelu Oskara poželela sreću i čestitala na uspehu ekipi filma "Quo vadis, Aida?". Kako navodi, to je sramotna slika jednog dela Srbije danas.

Pred dodelu Oskara sam poželela sreću ekipi filma #QuoVadisAida čestitala sam kolegama na uspehu, posebno mojoj koleginici Jasni Đuričić. To šta se nalazi u komentarima mog Tvita, ta vrsta uvreda i pretnji – jeziva je slika jednog dela Srbije danas. Stid“, napisala je Maljević na Tviteru.

Ona je dodala da je prestrašno i kakve uvrede i pretnje iz Hrvatske dobija njena koleginica Nataša Drakulić.

„Prestrašno je i kroz šta poslednjih nedelja i meseci prolazi scenaristkinja filma Dara iz Jasenovca, Nataša Drakulić, koja dobija iz Hrvatske stravične pretnje, uključujući pretnje smrću. Brojnost i načini na koje su moje kolege izložene riziku zbog svog rada, užasavajuća je“, nadovezala se Maljević.

„Koliko god se bilo kome od nas ova situacija ponavljala, uvek me iznova zabezeknu užasavajuće činjenice koje govore da se u skorije vreme ništa, ama baš ništa, neće promeniti. I da nema nama spasa“, dodala je glumica.

Podsetimo, Bojana je u nedelju popodne, neposredno pred dodelu Oskara, poželela sreću svojim kolegama koji su radili na filmu „Quo vadis, Aida“, filmu koji govori o genocidu u Srebrenici, gradu na istoku BiH u entitetu Republike Srpske, a koji je prvi igrani film na ovu temu.

„Pred večerašnju dodelu Oskara želim svu sreću i zaslužen uspeh celoj ekipi filma #quovadisaida a najpre koleginici #jasnadjuricic koja je maestralno odigrala ulogu Aide. Bravo Jasna! Bravo Jasmila“, napisala je Maljević ranije. 

 

Komentari

Vaš komentar