Nataša Kojić Foto: Printscreen YouTube/S Music

Nataša Kojić, ćerka pevača Dragana Kojića Kebe, koja je već deset godina živi i radi u Americi, uskoro bi mogla da dođe u Srbiju.

Naime, pevač je otkrio da bi njegova ćerka trebalo uskoro da dođe u rodnu zemlju, što bi značilo da je Kojićka uspela da sredi papire.

PROČITAJTE JOŠ

„Ona je dobro i zdrava je što je najvažnije. Lepa je kao lutka, čak i lepša nego što je bila i ovom prilikom ću vam saopštiti da uskoro dolazi u Srbiju“, rekao je Keba, Tašin otac. Kako prenose mediji, u njegovom glasu se osećala sreća, budući da Nataša nije mogla da napusti Ameriku jer nije uspela da sredi papire, pa je čak i tražila azil kako bi ostala u „obećanoj zemlji“.

Ko je Nataša Kojić Taša?

Rođena je jula 1984. godine u Loznici, a u Beogradu je završila srednju školu i Muzičku akademiju. Prvi nastup je imala 2001. godine na Beoviziji sa pesmom „Sanjalica“, a do odlaska u SAD 2008. godine, objavila je tri albuma.

FOTO: PRITNSCREEN/INSTAGRAM

Kako je sama objasnila, dobila je stipendiju za Berkli, muzički koledž i otišla u Los Anđeles, a detalji o njenom školovanju su i do danas nepoznanica, osim da ima diplomu čuvenog koledža iz Bostona.

Kako su mediji pisali, Srbiju navodno nije posetila više od deceniju zbog statusa azilanta u postupku koji ima u Americi. Naime, kada bi jednom napustila tu zemlju, više ne bi mogla da se vraća. Zbog toga, porodicu viđa samo kada je oni posete, a ovog leta naši mediji su izveštavali i o tome da se deklarisala kao lezbijka upravo zbog papira.

Iako javno pokazuje da nije orijentisana prema istom polu, Nataša je, zarad dobijanja papira, iskoristila pravo na azil koje u međunarodnom pravu podrazumeva pravo država da daju azil, pravo pojedinca da zatraži azil i pravo pojedinca da mu se odobri azil u slučaju da je na neki način ugrožen u svojoj zemlji.

Amerika nije u obavezi da odobri bez obzira na to da li je zahtev osnovan ili ne, osim u slučajevima kada se tražilac azila već nađe na teritoriji zemlje od koje traži azil, i to samo ako će mu život biti ugrožen ili će trpeti progon ukoliko se vrati u matičnu zemlju. Po nečijem savetu, sada se prijavila kao lezbijka, pa bi to trebalo da joj uspe, pošto u Srbiji, za razliku od SAD, nisu dozvoljeni gej brakovi, a to se u Americi tumači kao diskriminacija.

FOTO: PRITNSCREEN/INSTAGRAM

Kada je otišla u Ameriku, Kojićeva je imala stipendiju čuvenog Berklija. U Srbiji je pevala muziku koju nije volela, a to je, prema rečima njene bliske prijateljice, radila samo da bi zaradila pare za studiranje na prestižnom univerzitetu. Bila je odličan student i sada se u Americi bavi komponovanjem muzike za filmove. Delo njenih ruku je u mnogim američkim serijama i filmovima, između ostalog i u hororu „Coven“. Međutim, ona i daje nema američke papire i ne sme da napusti Ameriku, pa je to jedini razlog zbog kojeg nije nijednom došla u Srbiju. Kada bi otišla iz Amerike, makar i na nekoliko dana, Nataša ne bi mogla da se vrati.

Postupak za koji je ona aplicirala je spor i dugo se čeka, a život u Americi je izuzetno skup. Kojićeva je, prema ovim saznanjima, dala mnogo novca za advokate jer na sve načine pokušava da izgura državljanstvo SAD.

Bilo je teških trenutaka, kada je jela jednu kiflu dnevno, a roditelji Olja i Dragan su joj finansijski pomagali. Oni su je nagovarali da se vrati u Srbiju, ali Nataša za to nije htela ni da čuje. Da bi plaćala sva dugovanja koja ima, ona je iznajmljivala stan koji je izdavala trećim osobama na dan. Osim toga, imala je i ozbiljne probleme sa bivšim dečkom, koji ju je prijavljivao policiji za uznemiravanje. S obzirom na to da je Kojićeva navodno uzeta u zaštitu azila, ona može da boravi u Americi i dalje i da tamo legalno radi. Nataša ima kreditnu karticu, svoj auto, stan koji iznajmljuje.

Inače, pored toga što piše filmsku muziku, ona snima modne editorijale, statira i pojavljuje se u šou-programima.

BONUS VIDEO: Dragan Kojić Keba – Novogodisnji program 

Komentari

Svi komentari (0)