Foto:Nemanja Jovanovi/Goran Srdanov/Nova.rsć/Nova.rs

Pevačica se žestoko sukobila sa liderom Dveri.

Nakon ocene pokreti Dveri i njihovog lidera Boška Obradovića da vantelesna oplodnja sa doniranim reproduktivnim materijalom iz Španije i Danske zahteva „posebnu moralno-etičku procenu“, oglasila se pevačica Seka Aleksić koja je tri puta pokušavala da ostane u drugom stanju uz pomoć ove metode.

PROČITAJTE JOŠ

„Ako znamo da se prilikom svake oplodnje meša genetički materijal oca i majke, postavlja se pitanje genetičkog materijala uvezenog od nepoznatog donora, što može uticati na promenu genoma budućih naraštaja“, navodi se u saopštenju Dveri, na šta je Aleksićeva ubrzo reagovala na Tviteru:

„Uvrediste sve ljude koji se na ovaj način bore za potomatvo, sram vas bilo. Ko ste vi da odlučujete i donosite mišljenja? Bog je taj koji će potomstvo da da bilo prirodnim putem, VTO ili donacijom jajnih ćelija i usreći hiljade porodica. Znate li koliko se parova bori na ovaj način?“, napisala je ona na pomenutoj društvenoj mreži, pa dodala:

„Ovo je sramotno. Zamislite vapaj parova koji bi da imaju potomstvo i koji bi zadnju kap krvi dali za to. Zamislite njih kada pročitaju ovako nešto? Umesto da smo im podrška pa šta Bog da.“

Ubrzo nakon njene reakcije odgovorio joj je Boško Obradović koji je naveo da je „nasela na medijske spinove“.

„Ne mogu da verujem da ste naseli na ove medijske spinove. Mi smo pokret porodičnih ljudi i godinama se borimo za podršku rađanju, mladim bračnim parovima, porodicama sa decom, kao i onima koji nemaju dece da se ostvare kao roditelji, među kojima su i naši najbliži. To nam je glavno“, napisao je lider Dveri i u sledećem tvitu dodao:

„Ali, imamo pravo da postavimo pitanje zašto nemamo domaću banku reproduktivnog materijala nego ga uvozimo iz inostranstva, kao i da li je to protivzakonita prečica za usvajanje dece od strane gej parova? Tražimo javnu raspravu i ništa više, nikome ništa ne branimo niti možemo.“

BONUS VIDEO: TOP 5 najdužih brakova na estradi

Komentari

Svi komentari (15)