Foto: Dejan Milićević

"Vreme u kom živimo, konkretno ova pošast koja je zaustavila ceo svet, probudila je u meni želju za nekim vidom preporoda ili renesanse", rekao je modni kreator, koji je zakazao reviju u Beogradu 17. septembra.

PROČITAJTE JOŠ

Poznati srpski modni kreator Saša Milojković, koji već decenijama stvara neke od najboljih komada odeće koje je svet video, godinama je radio u Moskvi, a rusko tržište ga obožava. Ostvario je veliki uspeh na međunarodnoj sceni, a sada je odlučio da pokaže nešto na čemu je dugo radio. Milojković će 17. septembra srpskoj javnosti omogućiti da vidi oni na čemu je kreator mesecima radio i to na njegovoj reviji na otvorenom, koja će se održati u ambijentu „Harmonija event centra“.

Foto: Dejan Milićević

„Vreme u kom živimo, konkretno ova pošast koja je zaustavila ceo svet, probudila je u meni želju za nekim vidom preporoda ili renesanse. Jednostavno, izabrao sam da moja umetnost moda, a samim tim i dalje živimo, da ne ustuknemo, tako da je naziv same kolekcije „Renensansa“. Lajt motiv kolekcije je modni detalj rukav, inspirisan renesansnim krojem, ali naravno stilizovanim. To podrazumeva spušteno rame iz koga ide širok, nabran rukav. Dužina je midi koja je imperativ dužina ove sezone, a kolekcija je dopunjena aksesoarom – kapama, posebno beretom koja ima renesansnu formu“ rekao je kreator o svojoj kolekciji i dodaje:

Foto: Dejan Milićević

„U paleti boja, osim braon bordo i bez prisutna je i crna, ali i par jarkih neon boja koje su ostale iz prolećne i koje doprinose veselijem i radosnijem pogledu na život. Od materijala sam koristio vuneni krep, svileni organdin i tehnološki nove materijale koji sve više prate ritam savremenog života“, završava Saša.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Svi komentari (0)