Foto: Supplied by LMK / ipa-agency.net / IPA / Profimedia

Sinoć je premijerno emitovana nova epizoda mega popularne serije "Kuća zmaja" (House of the Dragon) koja zapravo predstavlja prikvel serije "Igra prestola" (Game of Thrones). Nova, odnosno druga epizoda prve sezone, izazvala je puno kontroverzi zbog svojih eksplicitnih i pomalo uznemirujućih scena, baš kao što je slučaj bio i sa prvom epizodom.

U nastavku smo imali prilike da vidimo kako su se ljudi lečili pre nove ere, u fantastičnom mitskom svetu.

PROČITAJTE JOŠ

Kralj koji ima probleme sa kožom, a koje još uvek nisu razjašnjene, pribegava metodi u kojoj mu crvi jedu umrlo tkivo. Scena u kojoj on gura ruku u posudu sa crvićima izaziva gađenje, a kritike navode da je i uznemirujuća i da nije za one sa slabim želucem.

Bilo je reči i o maloletničkim ugovorenim brakovima, te kralj, koji je sahranio svoju suprugu u prvoj epizodi, sada mora ponovo da se oženi kako bi nastavio lozu. Nude mu maloletnu devojčicu koja kaže da joj je majka obećala da neće spavati sa njim sve dok ne napuni 14 godina.

Kritike stižu sa svih strana, iako je reč o fantaziji i seriji koja prikazuje sumornost ljudskog života i sudbina.

Foto: Supplied by LMK / ipa-agency.net / IPA / Profimedia

Reditelj Migel Sapočnik već je rekao da se konsultovao sa mnogim feminističkim udruženjima pre nego je odlučio da u seriju ubaci pojedine kontroverzne scene.

Direktorka humanitarne organizacije „Sands“ koja pruža podršku ugroženima, s druge strane, rekla je koliko je važno da serije poput ove upozoravaju ljude na to šta bi moglo biti prikazano.

BONUS VIDEO: Dejan Stojiljković: Šta da očekujemo od serije „Kuća zmaja“?

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Svi komentari (0)