Proverili smo da li je istina da ovaj Volvo troši 1,1 litar benzina VIDEO

Auto 12. apr 202221:39
Podeli:

Na našem testu se ovog puta našao Volvo XC60 sa oznakom Recharge, što znači da se radi o plug-in hibridu. Fabrika tvrdi da je ovaj model izuzetno efikasan što se potrošnje tiče, pa se hvale brojkom od svega 1,1 benzina na pređenih 100 km. Da li je to moguće ostvariti u realnim uslovima vožnje, pogledajte u videu iznad.

Aktuelna, druga generacija Volvoa XC60 predstavljena je 2017. godine, ali ga švedska kompanija od tada redovno unapređuje kako bi bio u skladu sa trendovima. Tako se na testu našao XC60 modelske godine 2022. koji donosi pre svega neke nove tehnologije.

Volvo je shvatio da veliki broj kupaca na svojim telefonima koristi Android, pa je u saradnji sa kompanijom Google predstavio unapređeni infotejment koji se bazira na ovom sistemu. Sve je jednostavno za korišćenje, a tu su i zgodne aplikacije kao što je Google Maps. Međutim, kao i na mobilnom telefonu, za korišćenje određenih usluga neophodan je internet.

Što se pogona tiče, kombinacija dvolitarskog benzinca i elektromotora razvija ukupno 390 KS, što je vrlo impresivna brojka. Možda čak i impresivnija je brojka deklarisane potrošnje koja iznosi 1,1 l/100 km, ali smo u startu postavili pitanje da li je to realno i rešili da proverimo koliko Volvo XC60 zaista troši.

Pored toga, možete videti da li je ova silna snaga od porodičnog SUV-a napravila sportistu, ali i koja je cena ovog plug-in hibridnog modela na srpskom tržištu.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook Twitter Instagram

Komentari

Vaš komentar