Foto: Alexandria Sheriff's Office via AP, File

Vođa ženskog terorističkog bataljona ISIS-a Alison Fluk-Ekren, poreklom iz Kanzasa, osuđena je na 20 godina zatvora pred sudom u Aleksandriji u Virdžiniji zbog planiranja napada eksplozivom na jedan koledž u SAD na srednjem zapadu i jedan tržni centar, objavio je danas Si-Bi-Es (CBS) njuz.

Fluk-Ekren (42) osuđena je u utorak pošto je priznala pred sudom da je planirala napad na jedan koledž u SAD i da je obučavala više od 100 žena za bataljon Islamske države (ISIS) u Siriji, navodeći da žali zbog svojih postupaka, preneo je Rojters.

Protiv Fluk-Ekren svedočila je i njena ćerka Lejla Ekren koja je pred sudom rekla da je majka maltretirala i tukla i nju i njenu braću i sestre dok su živeli sa njom u Siriji, koristeći pri tom i hemijske supstance.

PROČITAJTE JOŠ:

Lejla Ekren je takođe navela da ju je majka prisilno udala za jednog borca ISIS-a kada je imala 13 godina. Optužena je negirala ćerkine navode.

Fluk-Ekren je prešla u islam dok je pohađala univerzitet u Kanzasu, a zatim je boravila u Egiptu, Libiji, Iraku i Siriji gde je predvodila ženski bataljon ISIS.

Ona je prebačena u pritvor u SAD u januaru ove godine.

BONUS VIDEO: Bajden ne veruje Putinu: Zelenski oštro zapretio Rusima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar