Foto: Sergei Malgavko / TASS / Profimedia, Anton Semyonov / TASS / Profimedia, Vladimir Smirnov / TASS / Profimedia

Rusija je danas prijavila 1.106 smrtnih slučajeva od posledica kovid-19 u poslednja 24 sata, što je najveći dnevni broj od početka pandemije, saopštio je Krizni štab za borbu protiv korona virusa.

Pročitajte još:

Ukupan broj registrovanih smrtnih slučajeva povezanih sa kovid 19 popeo se na 232.775, a Rusija već osmi dan uzastopno prijavljuje više od 1.000 smrtnih slučajeva od korona virusa, prenosi TAS S.

Prema podacima Kriznog štaba, 2,8 odsto obolelih od korona virusa je preminulo u Rusiji.

I broj novih infekcija u Rusiji porastao je za 36.466 na 8.316.019 u poslednja 24 sata, saopštio je krizni štab.

Predsednik Vladimir Putin naložio je da građani koji su vakcinisani protiv kovid-19 dobiju dva dodatna plaćena slobodna dana, objavljeno je juče na sajtu Kremlja. Osim toga, Putin je naložio vladi da višestruko poveća obim testiranja građana na korona virus, kao i stopu vakcinacije.

Vlada je, takođe, dobila zadatak da kupi i regionima dostavi skupe lekove potrebne za lečenje kovid pacijenata.

Suočene sa pogoršanjem stope zaraze i sporom vakcinacijom, vlasti će ove nedelje uvesti strože mere u pokušaju da obuzdaju širenje pandemije, pa će od 30. oktobra do 7. novembra biti na snazi plaćeni neradni dani.

Od četvrtka, Moskva uvodi najstrože mere zatvaranja od juna 2020. godine, prema kojim će otvorene biti samo primarne prodavnice poput supermarketa i apoteka i benzinskih pumpi.

BONUS VIDEO Zašto Rusi organizovano dolaze u Srbiju da se vakcinišu?

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)