australija nesreca
Foto: Printscreen/YouTube/7NEWS Australia

Skrhana sestra školarca koji je poginuo kada ga je pokosila starija žena za volanom želi znati kako je zašto 90-godišnjakinji uopšte dopušteno da vozi.

Kalvin Vidževera je u četvrtak u 11.20 ujutro išao iz škole s dvojicom kolega iz razreda u Karlingfordu, na severozapadu Sidneja, kada je automobil izleteo sa puta i zabio se u dečake.

Vozač srebrnog Micubišija koji je udario Kalvina (17) i priklještio ga ispod mehaničarskog kombija bila je 90-godišnja žena.

Ovindi Vidževera, Kalvinova starija sestra, koja je bila u Singapuru kad se nesreća dogodila, sada postavlja pitanje zašto nisu postojala ograničenja koja bi sprečila pomenutu ženu da, s obzirom na njene godine, sedne za volan.

„Nisu to osećaji mržnje, ali kako 90-godišnjakinja sme da vozi?!‘, pita se Ovindi.

Jedan od Kalvinovih školskih kolega, takođe 17-godišnjak, prebačen je u bolnicu Vestmead nakon što je zadobio povredu glave u nesreći, dok je treći dečak uspeo iskočiti sa puta i ostao je nepovređen, prenosi Jutarnji list.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ovaj dom, bilo nas je četvoro ovde, i kad god skrenem iza ugla, vidim ga, jednostavno ne mogu verovati da je otišao i da se neće vratiti“, kaže sestra tragično preminulog Kalvina.

Kaže da je njen brat hteo da postane inženjer, a da mu je san nasilno istrgnut.

Policijski načelnik Džejson Hogan objasnio je da će za rezultate testiranja vozača trebati nekoliko nedelja i da vozačici tek sledi da bude ispitana.

„Bilo je vrlo traumatično za policajce koji su prvi reagovali i hitnu pomoć koja je pružila prvu pomoć obojici 17-godišnjaka“, ispričao je.

BONUS VIDEO: Pucnjava u gej klubu u Kolorado Springsu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar