Foto: EPA-EFE/Chema Moya

Najmanje jedna osoba je poginula, a četiri su povređene u verski inspirisanom napadu mačetom, koji se dogodio u nekoliko crkava i parohija u centru španskog grada Alhesirasa u pokrajini Kadis.

Poginuo je crkveni radnik, dok je teško povređen paroh kapele San Isidro, prenosi Mundo. Za napad je osumnjičen Marokanac I.K. (25) koji je uhapšen ubrzo nakon napada.

Prema izvorima iz španske policije, osumnjičeni I.K., ušao je u crkvu San Isidro, u centru grada, juče posle 19.00 časova, i započeo svađu sa prisutnim parohijanima, govoreći im da treba da slede islamsku veru, prenosi Pais.

Foto:EPA-EFE/Chema Moya

Dodaju da je nakon toga napustio mesto, ali se vratio oko 19.20 časova sa „mačetom i napao sveštenika, nanevši mu teške povrede“.

Zatim je otišao do crkve La Palma, samo 200 metara od prve, gde je katanom naneo smrtonosne povrede radniku u crkvi.

POGLEDAJTE JOŠ:

Policija navodi da uhapšeni nema policijski dosije i nalazi se u kancelarijama Nacionalne policije Alhesirasa. Dodaju da se i dalje analiziraju motivi napada i da li je reč o terorističkom napadu.

U međuvremenu, navodi se, policija je ogradila gradski trg Plaza Alta, najcentralniju tačku opštine Alhesiras gde je došlo do napada, prenosi Mundo.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar