Ministarstvo unutrašnjih poslova Ukrajine objavilo je snimak sa mesta pada helikoptara u regionu Kijeva. Takođe su objavljena i imena nastradalih koji su bili u letelici.

Na snimku se vide vatrogasna i policijska vozila, ako i olupana helikoptera. Zgrade u blizini su oštećene u nesreći, kao i vrtić u čijoj je blizini došlo do tragedije.

Veliki broj očevidaca se okupio na licu mesta, a njihova lica ne kriju da su šokirani onim što se dogodilo.

Poznata su imena devetoro poginulih koji su bili u helikopteru koji se srušio u Kijevu.

U nesreći su poginuli ministar unutrašnjih poslova Denis Monastirski, prvi zamenik ministra Jevgen Jenjin, pomoćnica Monastirskog Tatjana Šutjak, Mihailo Pavluško, šef ministarske bezbednosti, državni sekretar Jurij Lubkovič, fotograf Nikolaj Anacki, kao i članovi posade: Aleksandar Vasilenko, Konstantin Kovalenko i Ivan Kasjanov.

PROČITAJTE JOŠ:

Pored ukrajinskih zvaničnika poginulo je i troje dece. Povređeno je 25 osoba, među kojima 11 dece. Traga za žrtvama i preživelima kao i akcije spasavanja se nastavljaju.

Savetnik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine Anton Geraščenko izjavio je da bi uzrok pada helikoptera mogla biti diverzija, neispravnost tehnike i narušavanje pravila bezbednosti, kao i da je u toku istraga.

BONUS VIDEO: Pad helikoptera u blizini vrtića u regionu Kijeva

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar